אם נולדתם מתישהו בתחילת שנות ה-80, אתם בטוח זוכרים את הפריזר כאויב מספר אחד שלכם. זה היה המקום שאליו ניגשים כשלהורים אין כוח להכין אוכל טרי ובריא. בעשורים האחרונים של המאה שעברה ארוחות המיקרוגל הקפואות היו להיט: לא בריאות, אבל זמינות כמעט בכל בית בעולם - וגם בישראל.

כיום, הזוועה הקולינרית והבריאותית של פעם יכולה להפוך בקלות לאופציה בריאה וטובה. אם חשבתם שמזון קפוא ומוכן הוא ההפך הגמור מבריאות, יש לנו חדשות משמחות בשבילכם: המקפיא הוא אחד הכלים הטובים ביותר להפוך את הבית לבריא יותר. בזכותו המטבח הביתי יכול להציע בחירה נבונה ומזינה בכל רגע נתון, גם בשבועות שבהם שכחתם לערוך קניות בסופר. ובתור בונוס, הוא גם יעזור לכם לקצר תהליכים ולבשל יותר בקלות.

אז מה כדאי שתמיד יהיה לכם במקפיא?

ירקות קפואים: בסיס לתבשילים ומאפים מהירים

הירקות הקפואים שנמכרים ברשתות השיווק עוברים תהליך הקפאה מהירה, ששומר על הערכים התזונתיים שלהם, כך שהם אינם מאבדים ויטמינים ומינרלים. אפשר להכין איתם בקלי קלות שפע של תבשילים ומאפים בריאים שגם ילדים יאהבו. אפשר גם לחלוט או לאדות אותם במשך כמה דקות, וכך הם יהיו תוספת מעולה לסלט.

אלה הירקות שכדאי שתמיד יהיו במקפיא – וגם רעיונות לגבי מה שאפשר לעשות אתם:

פירות קפואים: תחליף בריא לחטיפים

פירות קפואים יכולים לשמש תחליף מצוין לחטיפים – גם לילדים וגם למבוגרים. חתכו את הפירות לפני ההקפאה והקפידו להקפיא אותם בכלים אטומים או בשקיות ניילון סגורות היטב - כך הם יישמרו במשך חודשים.

אפשר כמובן לאכול את פרוסות הפירות היישר מהמקפיא (מרענן מאוד בקיץ!) אבל אפשר גם להכין מהן קינוחים שונים. הנה שני רעיונות:

  • שמים את הפירות במעבד מזון, מוסיפים מעט מים, חלב או יוגורט, טוחנים – ומקבלים שייק מרענן ברגע.
  • מצפים פרוסות של בננות קפואות במעט שוקולד מריר איכותי – ומקבלים גלידוניות.

בשנים האחרונות אפשר למצוא פירות יער קפואים כמעט בכל רשתות השיווק. פירות אלה עשירים מאוד בנוגדי חמצון ומכילים חומרי צבע טבעיים (פלאבנואידים) שלהם מיוחסות תכונות נוגדות סרטן ומאטות הזדקנות. מה עושים אתם? מכינים עוגה בחושה, משלבים בקרטיב יוגורט ביתי או משדרגים עוגת גבינה.

קטניות קפואות: תבשיל בכמה דקות

פעם בתקופה השרו ובשלו כמות גדולה של קטניות. את הקטניות המבושלות ארזו היטב בניילון או בכלי אטום ושמרו במקפיא. כך, תוכלו תמיד להכין תבשילים ומרקים בזמן קצר, בלי צורך לתכנן מראש – פשוט שולפים את הקטניות המוכנות מהמקרר, מוסיפים מרכיבים נוספים ומבשלים כמה דקות.

אם אין לכם כוח להתעסק בהשריה ובבישול ארוך, זכרו כי אפשר לקנות קטניות קפואות מוכנות, שכבר הושרו ובושלו כמעט עד לריכוך.

הנה כמה רעיונות לתבשילים עם קטניות:

המזווה הקפוא: מה עוד כדאי שיהיה במקפיא?

קטניות, ירקות ופירות קפואים הם רק ההתחלה, כמובן. המקפיא יכול לשמש אתכם כמזווה בריא בחיי היום יום, כל עוד תדאגו שתמיד יהיו בו מזונות בריאים. כך תוכלו לשמור על בית בריא ומטבח מזין גם בשבועת שבהם הדבר האחרון שתרצו לעשות זה לקפוץ לסופר לקניות.

אז אילו דברים כדאי לשמור במקפיא – ומה אפשר להכין מהם?