פסטה קלילה וטעימה. אני השתמשתי בשעועית ירוקה, אבל אפשר להחליף אותה בכל ירק ירוק אחר, כמו זוקיני, אספרגוס או אפונה.

מרכיבים

4 מנות

  • 500 גרם פסטה
  • 300 גרם שעועית ירוקה טרייה (או קפואה שהופשרה מעט)
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) יין לבן
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
להגשה
  • גבינת פרמזן מגוררת
  • אפשרות: עלי נענע

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בשעועית טרייה, חולטים אותה 5-4 דקות במים רותחים עם מלח (אפשר באותו הסיר שבו נכין אחר-כך את הפסטה). אם משתמשים בשעועית קפואה, אפשר לדלג על החליטה.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  3. מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את שן השום וגרידת הלימון ומטגנים קצרות, עד שעולה מהמחבת ריח של לימון.
  4. מוסיפים את השעועית ומקפיצים עד שהיא משחימה מעט.
  5. מוסיפים את היין ומבשלים עד שרובו מתאדה. מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ובפלפל ומוציאים מהמחבת את שן השום.
  6. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כחצי דקה-דקה, עד שהרוטב עוטף אותה היטב (אם צריך, מוסיפים למחבת כף או שתיים ממי בישול הפסטה).
  7. מעבירים לצלחות, מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת (וגם עלי נענע, אם רוצים) ומגישים מיד.