אוכל
נוסטלגיית חתונות: בורקס תפוחי אדמה ברוטב פרווה עם פטריות ובצלהמשקיעים יכינו לבד את בצק העלים וישתמשו בסוג יקר של תפוחי אדמה, העצלנים יקנו בורקסים מוכנים ויטביעו אותם ברוטב מאבקה. אנחנו ממליצים על שביל בינייםלהמשך קריאה...
צילום: אפרת סיאצ'י
התגעגעתם? מה הבעיה? כך תכינו בקלות את המאפה ואת הרוטב: בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות
תבשיל בשלושה צבעים: אורז מוקפץ עם פרגיות, אפונה, גזר ותירסאין צורך להסתבך עם כמויות תבלינים, הררי כלים ושיטות הכנה - אפשר פשוט להוציא את שאריות האורז מאתמול, להכניס בו קצת טעמים ולהקפיץ אותו לכדי ארוחה נהדרתלהמשך קריאה...
צילום: אפרת סיאצ'י
נשאר אורז מאתמול? איזה כיף לכם! עכשיו יש לכם תירוץ להכין את המנה הנפלאה הזאת: אורז עם פרגיות
בשבילו זה מאפינס ובשבילך זה חלב: מאפינס חלב קטנים, קלים ומהיריםמכינים את הבלילה, מחלקים לשמונה שקעים, אופים, מניחים לצינון ונדהמים: איך קרה שתוך כמה דקות תמימות נעלמו רוב המאפים מהצלחת? להמשך קריאה...
צילום: אפרת סיאצ'י
מה אתם עושים בימי שישי בבוקר כשאין בית ספר למהר אליו? מאפינס מהירים וקלים הם רעיון נהדר
לביבת ג'מבו, פשטידת פרווה במחבת או מנת הירקות היומית שלכם? מגרדים את הירקות, סוחטים נוזלים, מערבבים עם התבלינים ומטגנים עד שמוכן - ובזמן שהמנה משחימה לה בנחת, מבינים ששמה בכלל לא משנה כי היא תחוסל באופן מידילהמשך קריאה...
צילום: אפרת סיאצ'י
מה זה משנה איך קוראים למנה כל עוד היא טעימה ומזינה? פשטידת ירקות במחבת
סיר בלי לחץ: כדורי עוף מעולים ברוטב מתקתק עם דבש וצ'יליכשתמצאו את עצמכם עומדים מול מקרר ובלב השאלה הקיומית "מה אוכלים היום?" כבר תהיה לכם התשובה חמה ומוכנה על הכיריים. רק אל תשכחו את האורז שלידלהמשך קריאה...
צילום: אפרת סיאצ'י
כדורי עוף טעימים, ברוטב שכולם יאהבו
כבר יש ריח של חג באוויר: עוגיות פריכות, מתובלות בדבש ובקינמוןמשהו קטן וטעים להביא למארחים שלכם - רק תזכרו להגיד להם שזה לא לשולחן אלא לקפה של הבוקר אחרי ארוחת ראש השנה. תאמינו לנו, הם מאוד יעריכו את המחשבהלהמשך קריאה...
צילום: אפרת סיאצ'י
סיום מתוק לארוחת החג: עוגיות דבש וקינמון
מהיר, קל ומתובל: חזה עוף מוקפץ בתבלינים בתוך פיתהבשלב הזה של החופש כולנו מחפשים פתרונות פשוטים למטלת ארוחת הצהריים: שיהיו פשוטים, ממרכיבים זמינים ולא יוסיפו להר הכלים. קבלו את ההברקה של אפרת סיאצ'ילהמשך קריאה...
צילום: אפרת סיאצ'י
כמה פשוט, ככה טוב: חזה עוף מתובל בפיתה
לבן על לבן עם לבן: ריבועי שוקולד לבן עם קוקוס ושקדים, ללא גלוטןחטיף רך ועדין שיסגור לכם את פינת הפינוק באמצע השבוע והכי כיף בכל עסק הוא שלא תצטרכו אפילו מיקסר: רק להמיס את השוקולד, לערבב טוב את המרכיבים ולשלח לתנורלהמשך קריאה...
צילום: אפרת סיאצ'י
הגובה לא קובע: ריבועי שוקולד לבן וקוקוס
משולש פיצה אבל לא כמו שחשבתם: סמבוסק במילוי גבינה, רוטב וזיתיםמאפי שמרים במילוי אהוב שאפשר לשלוח עם הילדים לקייטנה או לקחת אתכם לעבודה (גם אם זה מול המחשב בבית): לא מסובכים להכנה אך נוטים להיעלם במהירותלהמשך קריאה...
צילום: אפרת סיאצ'י
תמיד רציתם לקחת את הפיצה שלכם לכל מקום? עכשיו אתם יכולים: סמבוסק פיצה עם זיתים
חם, חם, מתקרר: גלידת שוקו-וניל במרקם קרמי, רק מחמישה מרכיביםלהכין גלידה בבית זה בכלל לא סיפור - ואם תעשו כמו אפרת סיאצ'י, תגלו שאתם ממש לא חייבים לרכוש מכונה או להתעסק עם ביצים. כאן תצטרכו רק מיקסר ומעט סבלנותלהמשך קריאה...
צילום: אפרת סיאצ'י
החלב המרוכז הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם שלה. לא אוהבים את המוצר התעשייתי? אפשר להכין לבד בבית
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...