דיאטה
כמה חלבונים צריך לאכול ביום כדי להיפרד מהכרס? השפעת מזונות עתירי חלבון על השומן הבטני נחקרה לא מעט. כעת מגלה מחקר חדש מהי הכמות המדויקת של צריכת חלבונים שתוביל לתוצאה הטובה ביותר של ירידה במשקללהמשך קריאה...
צילום: Shutterstock
שצרכה יותר חלבון, הפחיתה משמעותית יותר שומן בטני ואיבדה פחות מסת שריר
הפירות והירקות שיסייעו לכם לשלוט בתיאבון ולרדת במשקל חוקרים מצאו שצריכת פירות וירקות בצבע אדום עז וירוק מפחיתה השמנה ומסייעת לבריאות. אילו מזונות ברשימה, ואיך תרד יכול להפחית את הדחף לנשנש חטיפים וממתקים?להמשך קריאה...
צילום: shutterstock
הפלבנואידים בעלי הפעילות הביולוגית החזקה ביותר נמצאים בעיקר במזונות בצבע אדום חזק כמו: אוכמניות, דובדבנים ותותים
לרזות בלי לסבול: המזונות שיגבירו את קצב שריפת השומןמנסים לרדת במשקל? מתברר שבדיאטה חשוב לא רק מספר הקלוריות, אלא גם המקור שלהן. ד"ר ברוריה טל מסבירה אלו מזונות יעזרו להגביר את קצב שריפת הקלוריות ואלו דווקא יאטו אותו

תתפלאו, אבל בדיאטה חשוב לא רק מספר הקלוריות, אלא גם המקור שלהן: חוקרים מאוניברסיטת קיוטו ביפן גילו כי מזונות מסוימים מכילים מרכיבים פעילים שמגבירים את קצב שריפת האנרגיה בגוף. אם תקפידו לאכול את המזונות האלה תוכלו להמשיך לאכול לשובע – ועדיין לרזות. אז איך עושים את זה? הנה כל מה שצריך לדעת.

 

חלבון: מלך שריפת האנרגיה

קצב שריפת האנרגיה לאחר ארוחה משתנה בהתאם לסוג המזון שאכלנו וכמותו. לדוגמה, לאחר שאנו אוכלים מזונות חלבוניים גובר קצב שריפת האנרגיה ב-30% בממוצע, לעומת 7% בלבד לאחר אכילת מזונות סוכריים, עמילניים או שומניים.

מדוע זה קורה?

להמשך קריאה...
לפני שמתחילים לנפנף: האם אכילת בשר מזיקה לבריאות?לכבוד פתיחת עונת המנגלים, כמה דברים חשובים שכדאי לדעת על הקשר בין בשר לבין הבריאות שלכם, מאילו סוגים יש להימנע, ובאילו מרינאדות כדאי להשרות את נתחי הבקר ועוף - ולמה?

תופתעו לשמוע שאכילת בשר מקבלת אור ירוק מרוב המומחים. אבל לפני שתשימו את הסטייק על המחבת או את הפרגיות על האש, כדאי לכם לדעת איך להכין בשר, כדי שתהיו מוגנים מהחומרים הלא רצויים שנוצרים בתהליך הבישול, ותישאר לכם מערכת חיסונית חזקה ומערכת לב וכלי דם בריאים.

 

מה לאכול וממה להתרחק

מבחינה בריאותית סוגי הבשר מתחלקים לבשרים אדומים - הכוללים בשר בקר, עגל וכבש, ולבשרים לבנים - הכוללים עוף והודו. בשר מעובד, כמו נקניקים ונקניקיות, קשור בעיקר לנזקים בריאותיים קשים ותחלואה קשה, אשר פחות אופייניים בקרב אוכלי בשר נקי, טרי או קפוא, לא מעובד וללא חומרי שימור.

להמשך קריאה...
קרצוף טעים: 7 פירות שינקו את הגוף שלכם מרעליםסיימתם לצחצח את הבית לפסח? הגיע הזמן לטפל גם בגוף. אין צורך בימי צום, בתוספים מיוחדים או במוצרים יקרים. פשוט קחו את סל הקניות וצאו אל השוק הקרוב

רוצים לנקות את הגוף לקראת האביב? אין צורך בתוספים מיוחדים לניקוי רעלים, או ימי צום, או מוצרים מההימלאיה או מהרי המאצ'ופיצ'ו. קחו את סל הקניות וצאו אל הסופר השכונתי או אל השוק הקרוב, ותתחילו במלאכת ניקוי הרעלים מהגוף, זה יותר פשוט ממה שחשבתם.

הפירות הטריים שתמצאו ליד הבית גדלים ברובם באזור גיאוגרפי בו אתם חיים. הם מכילים חומרי ניקוי והגנה שהתפתחו כדי להגן מעוצמת קרני השמש ומידת זיהום האוויר.

העוצמה וכושר ההגנה שלהם דורגו על ידי חוקרים בטבלאות המכונות ORAC. ככל שמספר ה ORAC גבוה, גבוהה יותר יכולתו של הפרי בנטרול רעלים וניקוי הגוף.

להמשך קריאה...
תזונה בריאה מבטן ומלידה: מה כדאי לאכול במהלך ההיריון לתזונה במהלך ההיריון יש השפעה מכרעת לא רק על בריאותם של האם והעובר, אלא גם על הילד בבגרותו. הדיאטנית הקלינית ד"ר גילה רוזן מסבירה מה רצוי לאכול וממה להימנע

הריוניות רבות יודעות לשמור על תזונתן, ומקפידות על תפריט מאוזן ובריא. עם זאת, כמו נשים רבות שאינן בהיריון, יש הריוניות שנחלקות לשתי קבוצות קיצון: אלה החוטאות בהתרת רסן ("אני אוכלת בשביל שניים"), ואלה החוששות מהיום שאחרי, ולכן נמנעות בצורה לא מבוקרת ממאכלים רבים. לדברי ד"ר גילה רוזן, דיאטנית קלינית ומנהלת המחלקת לתזונה קלינית במרכז הרפואי רמב"ם שבחיפה, שתי הקבוצות נשענות על הנחה שגויה מיסודה.

 

חלון הזדמנויות

"לתזונה במהלך ההיריון חשיבות מכרעת לא רק לבריאותו של העובר, אלא לשנים ארוכות אחר כך", מסבירה רוזן.

להמשך קריאה...
מחקר חדש: הגדילו את כמות הלעיסות - ותצרכו פחות קלוריותחוקרים אמריקניים מצאו כי הגדלת מספר הלעיסות מפחיתה באופן ניכר את כמות האוכל הנצרכת בכל ארוחה. כל מה שאתם צריכים זה סטופר, ומעט כוח רצון עד שהלעיסה האיטית תהפוך להרגל

בשורה לכל אלה מאיתנו המנסים את מזלם בדיאטה: מחקר חדש מאוניברסיטת איווה בארצות הברית, שפורסם בגליון האחרון של Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, מצא כי הכפלת מספר הלעיסות מפחיתה בין 9.5% ל-15% מכמות האוכל שנצרכת באותה ארוחה. לדברי החוקרים, נמצא קשר ישיר בין

מספר הלעיסות ובין הקטנת/הגדלה הכמות הקלורית שנצרכת בכל ארוחה. ובמלים אחרות: אנשים רזים פשוט לועסים את האוכל מספר רב יותר של פעמים.

החוקרים ציינו שידוע ממחקרים קודמים שאכילה איטית ולעיסה ממושכת של האוכל מסייעת לבקרת התיאבון ומפחיתה הסיכון להשמנה.

להמשך קריאה...
עייפים אחרי האוכל? המזונות שישפרו את הערנות ואת מצב הרוח בשר יגביר את הערנות, פסטה תגרום לכם להירדם על השולחן: ד"ר ברוריה טל מסבירה כיצד משפיעים עלינו אבות המזון, ומספקת שילובים מנצחים ליום ערני ומלא אנרגיה
כולנו מרגישים את התחושות המנוגדות האלה: יש ארוחות שאחריהן אנחנו ערניים ואנרגטיים, בעוד אחרות מותירות אותנו עייפים וחסרי אנרגיה. אין זה מקרי, כמובן. רכיבי מזון מסוימים מתפרקים במערכת העיכול, ומדרבנים שחרור של חומרים ממערכת העצבים המכונים נוירו-טרנסמיטרים כמו סרוטונין: דופמין, נוראפינפרין ואצטילכולין. נוירו-טרנסמיטרים אלה שולחים לגוף מסרים כגון "אני מרגיש נפלא" או "אני מרגיש על הפנים".

 

איך משפיעים עלינו אבות המזון?

 

חלבונים

דוגמאות: בשר בקר, עוף, הודו, דגים, ביצה, טופו, גבינות.

תהליך גופני: אלה מעוררים ייצור והפרשת סרוטונין, דופמין ונוראפינפרין.

להמשך קריאה...
ירידה במרחק נגיעה: הסוד להרזיה קלה יותרמחקר מרתק מגלה כי עם כל המודעות המתפתחת שלנו לאכילה בריאה יותר, הסוד להתמיד בה נמצא בנוסחה פשוטה להפליא. מהי וכיצד תוכלו ליישם אותה בחיי היומיום?

כולנו מודעים לכך שאכילת פירות וירקות מסייעת בירידה במשקל, בעיקר כשהאלטרנטיבה מתבטאת במזונות עתירי שומן. אך מחקר חדש ומעניין מראה כי הבחירה האקטיבית שלנו במזון מסוים תלויה, פעמים רבות, לא במודעות מפותחת, אלא בנוסחה פשוטה בהרבה – המזון הקרוב אלינו יותר באותו רגע.

 

מחקר אמריקאי שעתיד להתפרסם בגליון מאי של מגזין Appetite בדק העדפה וצריכה של מזון עתיר שומן וקלוריות לעומת מזון דל שומן וקלוריות. במחקר השתתפו 56 נבדקים בריאים - 20 משתתפים היו בעלי משקל תקין, 21 בעלי עודף משקל ו-15 סבלו מהשמנת-יתר.

להמשך קריאה...
מה מסתתר מאחורי הסוכר?הפתעה: לפי ההנחיות החדשות של ארגון הבריאות העולמי, רק 5% מכמות הקלוריות היומית צריכה לבוא מסוכר. מה הוביל למסקנה זו, מאילו סוכרים צריך להיזהר, ואיך נפחית את צריכת המתוקים בקרב הילדים

ארגון הבריאות העולמי התגייס זה מכבר למלחמה במגיפת ההשמנה, והחודש פרסם הנחיות חדשות שעשויות לעניין אימהות הרות, מי שמגדל ילדים, נוער, או מי שנמצא בעיצומו, או מתכנן להיכנס, לתהליך של דיאטה. לפי ההנחיות החדשות,יש להפחית במחצית את כמות הסוכר המוסף לאוכל לעומת המלצות קודמות. ההנחיות החדשות קובעות שרק 5% מכמות הקלוריות היומית צריכה להכיל סוכר. אם לדוגמה עליכם לצרוך 1,300 קלוריות ליום, רק 65 מהן יכולות להיות מוקדשות לדברי מתיקה. כמות גדולה מזו, מזהיר הארגון, עלול להוביל להשמנה, למחלות בעתיד ולעששת.

 

65 קלוריות הן שוות ערך לשלוש כפיות סוכר או שתי קוביות שוקולד או 2/3 כוס מיץ פירות.

להמשך קריאה...
מאז ומתמיד היתה דרכי בשבילי התזונה. עוד בתיכון למדתי במגמת תזונה ועיקר חיבתי הופנתה לבישול ואפייה, אהבה שנותרה עד היום. לזו נוספה הסקרנות להכרת סודות המזון לריפוי, בעקבותיה למדתי לתואר ראשון, שני ושלישי באוניברסיטה העברית בירושלים, הפקולטה לחקלאות ברחובות לקבלת תארים אקדמיים בתזונה, תוך כדי עבודה קלינית בבתי חולים וקופת חולים. כיום אני עוסקת במחקר תזונה קלינית במכון לאנדוקרינולוגיה, במרכז הרפואי תל אביב, במקביל לניהול מרכז פרטי לתזונה נכונה.