בשבילו זה מאפינס ובשבילך זה חלב: מאפינס חלב קטנים, קלים ומהירים

מכינים את הבלילה, מחלקים לשמונה שקעים, אופים, מניחים לצינון ונדהמים: איך קרה שתוך כמה דקות תמימות נעלמו רוב המאפים מהצלחת?

אפרת סיאצ'יפורסם: 12.11.20 12:42
מה אתם עושים בימי שישי בבוקר כשאין בית ספר למהר אליו? מאפינס מהירים וקלים הם רעיון נהדר (צילום: אפרת סיאצ'י)
מה אתם עושים בימי שישי בבוקר כשאין בית ספר למהר אליו? מאפינס מהירים וקלים הם רעיון נהדר (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

10-8 יחידות

 

  • 2 ביצים קטנות (S או M)
  • 1/3 כוס (66 גרם) סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/3 כוס (66 גרם) שמן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב + 1 כפית מיץ לימון (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים)
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 50 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 50 גרם שוקולד חלב, קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או מקרטון.
  2. מערבבים יחד את כל המרכיבים, לפי הסדר בו הם מופיעים - משאירים מחצית מכמות השוקולד הקצוץ לפיזור מעל המאפינס.
  3. יוצקים את הבלילה לתבניות, מפזרים מעל שוקולד קצוץ ואופים במשך 20-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

 

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...