אוכל
ערוצים
חטיפי חלבון ביתיים עם אגוזים, חמאת בוטנים וסירופ מייפלזקוקים לזריקה של כוח באמצע יום חם? עוג'יליה מכינה חטיפים ביתיים קרים שיתנו לגוף שלכם את כל מה שהוא צריך בכמה ביסים מענגים

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

16 חטיפי חלבון במשקל 50 גרם (כל אחד מהם מכיל כ-8 גרם חלבון)

 

  • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל, שלמה או מהירה
  • 3/4 כוס שקדים טבעיים
  • 1/3 כוס אגוזי לוז טבעיים
  • 1/3 כוס אגוזי ברזיל טבעיים
  • 1/4 כוס פצפוצי קינואה (להשיג בחנויות טבע)
  • 1/4 כוס חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר
  • 1/4 כוס זרעי חמנייה
  • 3/4 כוס חמאת בוטנים או חמאת שקדים
  • 1/3 כוס סירופ מייפל טבעי
  • 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק

 

אופן ההכנה

1. שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

2.

להמשך קריאה...
גרנולה שלא תמצאו באף חנות: מה משדרג את המתכון של עוג'יליה?איך לא חשבו על זה קודם? עוג'יליה מוסיפה לגרנולה ביתית מרכיב שכמעט תמיד יש בארון (טוב, נגלה לכם: חמאת בוטנים!) – ומקבלת מעדן שגם הילדים יאהבו

מרכיבים

צנצנת גדולה - כ-500 גרם

 

  • 2 כוסות שיבולת שועל מהירה
  • 1/4 כוס שקדים טבעיים
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן
  • 1/4 כוס אגוזי ברזיל
  • אפשרות: 1/4 כוס פצפוצי קינואה או פצפוצי אורז
  • 1 כפית קינמון טחון
  • קמצוץ מלח

  • 1/3 כוס חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר
  • 1/3 כוס סילאן

 

אפשרות לתוספות

  • 1/4 כוס צימוקים
  • 1/4 כוס חמוציות או גוג'י ברי
  • 1/4 כוס שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.

להמשך קריאה...
גם לטבעונים מגיע: פיצה עם "מוצרלה" קשיו מתוצרת ביתכדי שגם טבעונים יוכלו לחגוג את שבועות בלבן, עוג'יליה מסבירה איך להכין "גבינה" צמחית נהדרת בלי יותר מדי סיבוכים - ומשדכת אותה למאפה האיטלקי האהוב

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
עוגת גבינה ללא גבינה: עוג'יליה חוגגת שבועות בלי מוצרי חלבעוג'יליה לא מבינה משהו: שבועות הוא בכלל חג של קציר, אז למה כולם מכינים בו מאכלי חלב? כדי לתקן את המצב היא אופה עוגה טבעונית נהדרררררת

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו
  • 150 גרם עוגיות לוטוס
  • 2 כפות ממרח לוטוס
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 פחית (400 גרם) קרם קוקוס
  • 1/2 1 כוסות (כ-350 גרם) גבינת סויה
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קורנפלור

 

אופן ההכנה

1. משרים את אגוזי הקשיו במשך שעה במים רותחים. מסננים.

2. טוחנים יחד במעבד המזון את עוגיות הלוטוס וממרח הלוטוס לעיסה דביקה ואחידה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. משטחים בה את העיסה ומהדקים. מכניסים

להמשך קריאה...
לנקנק ת'בטטה: עוג'יליה מלמדת להכין בקלות נקניקיות טבעוניותעוג'יליה החליטה שגם לטבעונים מגיע ליהנות מנקניקיות בל"ג בעומר (וגם אחריו) - אז היא פיתחה בשבילם מתכון נהדרררר מבטטות, טופו ושעועית

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

כ-18 נקניקיות קטנות

 

  • 1 בטטה קטנה, חתוכה גס
  • 1 כוס שעועית קפואה, לבנה או אדומה
  • 300 גרם טופו
  • 3 שיני שום, קלופות
  • 1/2 בצל, חתוך לרבעים
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית הל
  • 1/2 כפית אורגנו או פטרוזיליה או כוסברה
  • 3/4 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מעושנת או תבלין לגריל
  • אפשרות: 1/2 כפית צ'ילי או פפריקה חריפה
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס אבקת שקדים
  • 1כף קורנפלור
  • 1 כוס קמח עדשים

 

אופן ההכנה

1.

להמשך קריאה...
לשים לך תותים בלאפה? עוג'יליה מכינה "שווארמה" שוקולד בקרפלעוג'יליה היתה הברקה: אם הישראלים כל כך אוהבים שווארמה, הם ישמחו לקבל אותה גם לקינוח! אז היא הכינה גרסה מתוקה - ופרווה, כדי שתוכל לבוא אחרי הדבר האמיתי

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
אהבה חמה מהתנור: עוג'יליה עושה טוב בלב עם מאפינס שוקולד צ'יפסבין שני ימי הזיכרון, הזמן שבו כולם זקוקים להכי הרבה חיבוקים ותמיכה, עוג'יליה יצאה להפיץ בחינם אהבה - ומאפינס שוקולד. אפו ועשו גם אתם

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

כ-40 מיני מאפינס או 12 מאפינס רגילים או עוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ

 

  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (45 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • שוקולד צ'יפס, אגוזים או כל דבר אחר שאוהבים

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (אם מכינים עוגה גדולה, מרפדים את התבנית בנייר אפייה).

2.

להמשך קריאה...
חלב שקדים? משחק ילדים! כך תכינו את המשקה בשיא הקלותתנו לעוג'יליה שלוש דקות והיא תוכיח לכם שחלב שקדים זה לא רק טעים ובריא, אלא גם קל להכנה באופן מביך. השריה, כמה דקות של עבודה - ואפשר ללגום

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

כ-1 ליטר חלב שקדים

 

  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טבעיים
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים
  • 1 כף סירופ מייפל
  • קמצוץ מלח

 

אופן ההכנה

1. משרים את השקדים במים במשך כ-8 שעות. מסננים ומעבירים למעבד מזון או לבלנדר.

 

 

2. מוסיפים 4 כוסות מים, כף מייפל וקמצוץ מלח, וטוחנים כ-2 דקות במהירות גבוהה.

 

 

3. מרפדים קערה גדולה בבד חיתול ויוצקים לתוכה את תכולת מעבד המזון.

 

 

4. צוררים את משקעי השקדים בתוך הבד וסוחטים היטב לתוך הקערה.

 

 

5.

להמשך קריאה...
שֵׁשְׁכבות שוֹקוֹקוּס! (או באירוך: עוגה לפסח עם 6 שכבות שוקולד וקוקוס)עוג'יליה מכינה לכבוד החג עוגת שכבות נהדרררררת שהיא גם פרווה וטבעונית - ואפילו דורשת הרבה פחות עבודה מעוגת שכבות רגילה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
עגול וסגול: עוג'יליה מכינה חלת סלק פשוטה ונהדררתלפני שתיפרדו מהחמץ לשבוע, נצלו את הזמן שנשאר והכינו מאפה פרחוני מרהיב שיכניס אתכם למצב רוח אביבי במיוחד
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

 

מרכיבים

חלה בקוטר 26 ס"מ

 

לבצק

  • 500 גרם סלק מבושל וקלוף או 1 חבילה סלק בואקום
  • 650 גרם (1/2 4 כוסות ועוד 2 כפות) קמח לבן (אפשר להמיר חצי מהכמות בקמח מלא)
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית גדושה מלח

 

לציפוי

  • 1/4 כוס סילאן
  • 2 כפות שומשום

 

אופן ההכנה

1. טוחנים את הסלק בבלנדר עד לקבלת מיץ סלק סמיך.

2. מערבבים במהירות נמוכה מאוד, בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים (אפשר לערבב גם בקערה רגילה עם כף עץ).

3.

להמשך קריאה...
שלון!

אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!