מרכיבים (כ-18 קציצות)
לקציצות
- 2 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים
- 1 בצל, קלוף ומגורר
- 1 1/2 כוסות אפונה (מוקפאת ומופשרת, או משומרת ומסוננת)
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כוס 140) גרם) קמח
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון טחון
לטיגון
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה
- שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה כדורים ומשטחים אותם קצת בידיים.
- יוצקים את השמן למחבת ומחממים. מטגנים את הקציצות כמה דקות מכך צד, עד שהן מזהיבות.
- מגישים חם.