המרכיבים (4 מנות)

שימו לב: מתחילים את ההכנה לילה מראש בשריית השעועית או משתמשים בשעועית מוקפאת, מופשרת.

  • 250 גרם שעועית לבנה יבשה או מוקפאת, מופשרת
  • 2 גבעולי טימין טריים
  • מלח
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • ‭1/2‬ ק"ג עגבניות שרי, חצויות
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מיץ מ‭1/2-‬ לימון
  • 1 כפית סוכר חום
  • פלפל שחור גרוס

ההכנה

‭.1‬ אם משתמשים בשעועית יבשה: שמים אותה בקערה גדולה, מכסים במים ושורים למשך לילה. מסננים. אם משתמשים בשעועית מוקפאת ומופשרת מתחילים בהכנה מסעיף ‭.2

‬‭.2‬ שמים את השעועית בסיר בינוני, מכסים במים כך שיגיעו עד לגובה 2 ס"מ מעל השעועית, מוסיפים גבעול טימין אחד וכפית מלח ומבשלים ‭20-10‬ דקות על להבה גבוהה, או עד שהשעועית מתרככת לגמרי. מסננים.

‭.3‬ מחממים במחבת בינונית 2 כפות משמן הזית, מוסיפים את חצאי העגבניות ומטגנים על להבה גבוהה כדקה. מוסיפים את החומץ הבלסמי ומסירים מהכיריים. מוסיפים את מיץ הלימון, את שארית השמן, את הסוכר ואת גבעול הטימין שנותר. מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים את הרוטב על השעועית, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים. אפשר לשמור עד 4 ימים במקרר.