יש משהו כובש בצבעוניות ובתערובת הטעמים המתפרצת של דג ברוטב חריף. וחוץ מזה, מה שנראה הוא פשוט מאוד הלכה למעשה: פחות מרבע שעה של עבודת הכנה, קצת המתנה - וכל מה שנותר זה להגיש עם כמות נדיבה של רוטב וחלה טרייה בצד, ולקבל המון מחמאות.
בקיצור, פשוט דג חריף מעולה - כמו של סבתא מרוקאית, רק פחות חצי כוס שמן.
>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
6 מנות
- 6 נתחי פילה בורי
- 2 עגבניות
- 6-5 שיני שום
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה
- 1/2 1 כוסות מים רותחים
- 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1 כפית גדושה פפריקה חריפה
- כ-1 כפית מלח
- כ-1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
- 6 פלפלים יבשים מתוקים
- 6 פלפלים יבשים חריפים
אופן ההכנה
- מקלפים את העגבניות ומגרדים אותן בפומפייה. קוצצים את השום, הפטרוזיליה והכוסברה.
- מערבבים בקערה קטנה את המים הרותחים, רסק העגבניות והתבלינים.
- מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את השום הקצוץ ואת שני סוגי הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב קל עד להזהבת השום.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת תערובת רסק העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מפזרים במחבת מחצית מכמות עשבי התיבול, מניחים מעל את הדגים ומפזרים עליהם את יתרת עשבי התיבול. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20-15 דקות. מדי פעם אפשר לפתוח את המכסה ולהרטיב את הדגים ברוטב. אין צורך להפוך אותם או לערבב.
- מגישים מיד, מומלץ עם הרבה רוטב וחלה טרייה בצד.