יש משהו כובש בצבעוניות ובתערובת הטעמים המתפרצת של דג ברוטב חריף. וחוץ מזה, מה שנראה הוא פשוט מאוד הלכה למעשה: פחות מרבע שעה של עבודת הכנה, קצת המתנה - וכל מה שנותר זה להגיש עם כמות נדיבה של רוטב וחלה טרייה בצד, ולקבל המון מחמאות.

בקיצור, פשוט דג חריף מעולה - כמו של סבתא מרוקאית, רק פחות חצי כוס שמן.

>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

6 מנות

  • 6 נתחי פילה בורי
  • 2 עגבניות
  • 6-5 שיני שום
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה פפריקה חריפה
  • כ-1 כפית מלח
  • כ-1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן
  • 6 פלפלים יבשים מתוקים
  • 6 פלפלים יבשים חריפים

אופן ההכנה

  1. מקלפים את העגבניות ומגרדים אותן בפומפייה. קוצצים את השום, הפטרוזיליה והכוסברה.
  2. מערבבים בקערה קטנה את המים הרותחים, רסק העגבניות והתבלינים.
  3. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את השום הקצוץ ואת שני סוגי הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב קל עד להזהבת השום.
  4. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת תערובת רסק העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מפזרים במחבת מחצית מכמות עשבי התיבול, מניחים מעל את הדגים ומפזרים עליהם את יתרת עשבי התיבול. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20-15 דקות. מדי פעם אפשר לפתוח את המכסה ולהרטיב את הדגים ברוטב. אין צורך להפוך אותם או לערבב.
  6. מגישים מיד, מומלץ עם הרבה רוטב וחלה טרייה בצד.