מרכיבים (6 מנות)
- 1/2 חבילה 250) גרם) פסטה קצרה
- 1 כוס אפונה מוקפאת
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
- 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 200 גרם גבינת פטה, מפוררת גס
- 100 גרם נבטי חמנייה
- 1/3 כוס מיונז
- 60 גרם חמאה, מומסת
- 2 כפיות מיץ לימון
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
- מכינים קערת מי קרח. שמים את האפונה בסיר, ממלאים במים וממליחים מעט. מביאים לרתיחה, מסננים ומעבירים את האפונה לקערת הקרח ל2- דקות. מסננים.
- הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב לרוטב חלק.
- ההרכבה: מעבירים את הפסטה לקערת הגשה. מוסיפים את האפונה והנבטים ומערבבים. מוסיפים את הנענע, הבצל הירוק והגבינה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות.