מרכיבים (6 מנות)

  • ‭1/2‬ חבילה ‭250)‬ גרם) פסטה קצרה
  • 1 כוס אפונה מוקפאת
  • ‭1/2‬ כוס עלי נענע קצוצים
  • 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 200 גרם גבינת פטה, מפוררת גס
  • 100 גרם נבטי חמנייה

לרוטב
  • 1/3‬ כוס מיונז
  • 60 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
  2. מכינים קערת מי קרח. שמים את האפונה בסיר, ממלאים במים וממליחים מעט. מביאים לרתיחה, מסננים ומעבירים את האפונה לקערת הקרח ל‭2-‬ דקות. מסננים.
  3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב לרוטב חלק.
  4. ההרכבה: מעבירים את הפסטה לקערת הגשה. מוסיפים את האפונה והנבטים ומערבבים. מוסיפים את הנענע, הבצל הירוק והגבינה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות.