מרכיבים
6 מנות
- 500 גרם (כ-1/3 3 כוסות) אפונה מוקפאת
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 3 כוסות מרק עוף צח (אפשר מאבקה)
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית עלי טימין
להגשה
- 2 כפות שמן זית
- 200 גרם קבנוס, פרוס
- קרוטונים
- עירית קצוצה
אופן ההכנה
- שמים את האפונה בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־20 דקות, עד ריכוך. מסננים, מעבירים למכל מעבד המזון ומעבדים למחית חלקה.
- יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים. מוסיפים את השום ומטגנים 3-2 דקות עד שהוא מזהיב (מקפידים שהוא לא יישרף). מוסיפים את האפונה ואת ציר המרק ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, בפלפל ובתימין וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
- ההגשה: יוצקים את השמן למחבת ומחממים. מוסיפים את פרוסות הקבנוס ומטגנים אותן קלות, כ-2 דקות מכל צד. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מוסיפים את פרוסות הקבנוס והקרוטונים, וזורים מעל עירית.