המתכון באדיבות סולטן אל-פול, שף המסעדה הבדואית "אל סולטן" שבבית זרזיר.
מרכיבים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס שמן תירס
- 1/2 ק"ג גזרים פרוסים דק
- 3 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 4 פלפלים בצבעים שונים (אדום, צהוב, ירוק וירוק בהיר) פרוסים דק
- 1/2 ק"ג חצילים חתוכים לרבעים
- 10 שיני שום קלופות
- קמצוץ פלפל ירוק חריף
- 1/2 ק"ג עגבניות חתוכות לרבעים (רצוי לקלף אותן)
- 1/2 ק"ג גרגירי חומוס מושרים ומבושלים (לחלופין, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס קפואים או מקופסת שימורים)
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פלפל לבן
- קורט הל
- 300 גרם רסק עגבניות
- 1 ק"ג חזה עוף או אוסובוקו כבש
אופן ההכנה
- מחממים בסיר את שני סוגי השמן. מוסיפים את הגזר ומטגנים 3-2 דקות.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הפלפלים, החצילים, שיני השום, הפלפל הירוק החריף, העגבניות, גרגירי החומוס והתבלינים. מטגנים כ-3 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות.
- בזמן שהתבשיל על האש מכינים את הבשר: חותכים את חזה העוף (או האוסובוקו) לרצועות דקות בעובי של 2 ס"מ. מלהיטים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבשר, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא משנה את צבעו (העוף צריך להלבין, הבשר להשחים).
- לאחר שהתבשיל התבשל במשך 20 דקות מוסיפים לו את הבשר. מערבבים, מכסים שוב ומכבים את האש. ממתינים 10 דקות ומגישים.