המתכון באדיבות סולטן אל-פול, שף המסעדה הבדואית "אל סולטן" שבבית זרזיר.

מרכיבים

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס שמן תירס
  • 1/2 ק"ג גזרים פרוסים דק
  • 3 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 4 פלפלים בצבעים שונים (אדום, צהוב, ירוק וירוק בהיר) פרוסים דק
  • 1/2 ק"ג חצילים חתוכים לרבעים
  • 10 שיני שום קלופות
  • קמצוץ פלפל ירוק חריף
  • 1/2 ק"ג עגבניות חתוכות לרבעים (רצוי לקלף אותן)
  • 1/2 ק"ג גרגירי חומוס מושרים ומבושלים (לחלופין, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס קפואים או מקופסת שימורים)
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • קורט הל
  • 300 גרם רסק עגבניות
  • 1 ק"ג חזה עוף או אוסובוקו כבש

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר את שני סוגי השמן. מוסיפים את הגזר ומטגנים 3-2 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב.
  3. מוסיפים את הפלפלים, החצילים, שיני השום, הפלפל הירוק החריף, העגבניות, גרגירי החומוס והתבלינים. מטגנים כ-3 דקות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ומים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות.
  5. בזמן שהתבשיל על האש מכינים את הבשר: חותכים את חזה העוף (או האוסובוקו) לרצועות דקות בעובי של 2 ס"מ. מלהיטים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבשר, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא משנה את צבעו (העוף צריך להלבין, הבשר להשחים).
  6. לאחר שהתבשיל התבשל במשך 20 דקות מוסיפים לו את הבשר. מערבבים, מכסים שוב ומכבים את האש. ממתינים 10 דקות ומגישים.