מרכיבים
- 400 גרם (1/2 חבילה) שעועית ירוקה חתוכה קפואה
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 פלפל אדום גדול, קצוץ
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 2-1 כפות עלי טימין
- 1 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים) בטעם ירקות או עוף
- 1/2 כפית כמון
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מפשירים את השעועית 10-5 דקות בטמפרטורת החדר.
- מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק על אש בינונית. מוסיפים את הפלפל ומטגנים כ-3 דקות, תוך הקפצה או ערבוב. מוסיפים את השום ומקפיצים דקה נוספת.
- מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים ומבשלים כ-10 דקות, תוך הקפצה או ערבוב מדי פעם, עד שהשעועית מוכנה. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים בזמן הבישול.