מרכיבים

  • 400 גרם (1/2 חבילה) שעועית ירוקה חתוכה קפואה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 פלפל אדום גדול, קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 2-1 כפות עלי טימין
  • 1 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים) בטעם ירקות או עוף
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. מפשירים את השעועית 10-5 דקות בטמפרטורת החדר.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק על אש בינונית. מוסיפים את הפלפל ומטגנים כ-3 דקות, תוך הקפצה או ערבוב. מוסיפים את השום ומקפיצים דקה נוספת.
  3. מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים ומבשלים כ-10 דקות, תוך הקפצה או ערבוב מדי פעם, עד שהשעועית מוכנה. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים בזמן הבישול.