מרכיבים (5 מנות)
לקציצות
- 1/2 ק"ג בשר עוף טחון
- 2 קישואים, מגוררים דק בפומפייה
- 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- מלח
- פלפל
- מעט כורכום
- מעט כמון
לתבשיל התרד והעגבניות
- מעט שמן זית לטיגון
- 1 בצל בינוני, קלוף ופרוס גס
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 2 כוסות עלי תרד שטופים
- 1 כוס מים רותחים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כמון
אופן ההכנה
- הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה ויוצרים קציצות קטנות בקוטר 5X4 ס"מ.
- תבשיל התרד והעגבניות: יוצקים את שמן הזית למחבת רחבה עם שוליים גבוהים ומחממים. מטגנים את הבצל, השום, העגבניות והתרד כ-2 דקות, תוך ערבוב.
- יוצקים פנימה את המים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.
- מניחים בכל צלחת כ-4 קציצות על מצע תבשיל עגבניות ותרד חם.