עונת הפול הירוק בשיאה, ומבחינתי זו סיבה למסיבה: אני מתה על פול כשהוא מבושל ברוטב, מוגש כתוספת לבשר או סתם כחטיף בפני עצמו.

במתכון שלפניכם שידכתי את הפול הירוק לקציצות בקר ברוטב חריף-חמצמץ עם המון עשבי תיבול. אני מגישה את המנה על אורז, שסופג את טעמי הרוטב, ומלווה אותה בחרדל, מיונז ואריסה. הצירוף הזה הוא אחת הארוחות המועדפות עלי.
  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

3-2 מנות

לקציצות
  • 500 גרם בשר בקר טחון עם מעט שומן כבש
  • 1 ביצה
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורר
  • קורט סודה לשתייה
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 600 גרם פול ירוק קלוף, טרי או קפוא ומופשר
  • 5-4 חוטי זעפרן או קורט כורכום
  • 1/2 כפית ראס אל חנות או תערובת של אגוז מוסקט וקינמון
  • קורט צ'ילי טחון
  • קורט פפריקה אדומה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קליפה ומיץ מלימון אחד
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים
  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים מהתערובת כדורים.
  2. הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הקציצות ומזהיבים אותן משני הצדדים.
  3. מוסיפים את הפול ומפזרים מעל את התבלינים, קליפת הלימון, מחצית מהפטרוזיליה ומחצית ממיץ הלימון. מוסיפים מים רותחים עד לכרבע מגובה המרכיבים שבסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות.
  4. מוסיפים את הנענע ואת יתרת הירק ומיץ הלימון ומבשלים כ-5 דקות נוספות. התבשיל מוכן כשהרוטב מסמיך קלות והפול רך ומצטמק מעט.