עונת הפול הירוק בשיאה, ומבחינתי זו סיבה למסיבה: אני מתה על פול כשהוא מבושל ברוטב, מוגש כתוספת לבשר או סתם כחטיף בפני עצמו.
במתכון שלפניכם שידכתי את הפול הירוק לקציצות בקר ברוטב חריף-חמצמץ עם המון עשבי תיבול. אני מגישה את המנה על אורז, שסופג את טעמי הרוטב, ומלווה אותה בחרדל, מיונז ואריסה. הצירוף הזה הוא אחת הארוחות המועדפות עלי.- עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
3-2 מנות
לקציצות- 500 גרם בשר בקר טחון עם מעט שומן כבש
- 1 ביצה
- 1 כוס עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 תפוח אדמה קטן מגורר
- קורט סודה לשתייה
- 1/2 כפית ראס אל חנות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לרוטב
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום פרוסות
- 600 גרם פול ירוק קלוף, טרי או קפוא ומופשר
- 5-4 חוטי זעפרן או קורט כורכום
- 1/2 כפית ראס אל חנות או תערובת של אגוז מוסקט וקינמון
- קורט צ'ילי טחון
- קורט פפריקה אדומה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- קליפה ומיץ מלימון אחד
- 1 כוס עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים מהתערובת כדורים.
- הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הקציצות ומזהיבים אותן משני הצדדים.
- מוסיפים את הפול ומפזרים מעל את התבלינים, קליפת הלימון, מחצית מהפטרוזיליה ומחצית ממיץ הלימון. מוסיפים מים רותחים עד לכרבע מגובה המרכיבים שבסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות.
- מוסיפים את הנענע ואת יתרת הירק ומיץ הלימון ומבשלים כ-5 דקות נוספות. התבשיל מוכן כשהרוטב מסמיך קלות והפול רך ומצטמק מעט.