יש באוכל שילובים לא צפויים, שאחרי שטועמים אותם לא מבינים איך לא חשבו על זה קודם. ככה בדיוק תרגישו אחרי שתאכלו את המנה הזאת, שהמרכיבים שלה משתלבים בהרמוניה מושלמת.
מרכיבים
לקציצות- 500 גרם חזה עוף טחון
- 2 כוסות גרעיני תירס מבושל (אפשר להשתמש בגרעינים מקופסת שימורים)
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
- מלח
- 1 כפית פלפל לבן טחון
- 1 כף כמון
- 1/2 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס פול ירוק, טרי או קפוא
- 6 חצאי לבבות ארטישוק, טריים או קפואים
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כוס אפונה, טרייה או קפואה
- 2 כפות שמן זית
- 2 שומרים גדולים, חתוכים לרצועות
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות רוטב טריאקי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 לימון
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
הקציצות- שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט הבשר, וטוחנים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר ומערבבים.
- יוצרים מתערובת הבשר קציצות. אפשר לטגן אותן או לרסס בשמן ולאפות כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהן משחימות.
הסלט
- מבשלים את הפול 10 דקות במים רותחים. מבשלים את לבבות הארטישוק 10 דקות במים רותחים עם כף מיץ לימון. מבשלים את האפונה 5 דקות במים רותחים.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את השומר, השום, הירקות החלוטים, רוטב הטריאקי, מלח ופלפל, ומקפיצים כ-5 דקות.
- מסירים מהאש, סוחטים מעל המחבת חצי לימון, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. מגישים עם הקציצות.