יש באוכל שילובים לא צפויים, שאחרי שטועמים אותם לא מבינים איך לא חשבו על זה קודם. ככה בדיוק תרגישו אחרי שתאכלו את המנה הזאת, שהמרכיבים שלה משתלבים בהרמוניה מושלמת.

>> עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

לקציצות
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 2 כוסות גרעיני תירס מבושל (אפשר להשתמש בגרעינים מקופסת שימורים)
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
  • מלח
  • 1 כפית פלפל לבן טחון
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה

לסלט
  • 1/2 כוס פול ירוק, טרי או קפוא
  • 6 חצאי לבבות ארטישוק, טריים או קפואים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כוס אפונה, טרייה או קפואה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שומרים גדולים, חתוכים לרצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 לימון
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

הקציצות
  1. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט הבשר, וטוחנים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר ומערבבים.
  2. יוצרים מתערובת הבשר קציצות. אפשר לטגן אותן או לרסס בשמן ולאפות כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהן משחימות.

הסלט

  1. מבשלים את הפול 10 דקות במים רותחים. מבשלים את לבבות הארטישוק 10 דקות במים רותחים עם כף מיץ לימון. מבשלים את האפונה 5 דקות במים רותחים.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את השומר, השום, הירקות החלוטים, רוטב הטריאקי, מלח ופלפל, ומקפיצים כ-5 דקות.
  3. מסירים מהאש, סוחטים מעל המחבת חצי לימון, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. מגישים עם הקציצות.