מרכיבים
4 מנות
- כ-10 לבבות ארטישוק טריים או קפואים
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה - רצוי פטוצ'יני
- שמן זית
- 6 שיני שום פרוסות דק
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות
- אפשרות: 1 פלפל צ'ילי טרי חתוך דק
- 3/4 כוס זיתים שחורים מגולענים
- 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 כוס עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה
- אם משתמשים בלבבות ארטישוק קפואים, חולטים אותם כ-5 במים רותחים. אם משתמשים בלבבות טריים, מרתיחים אותם כרבע שעה במים עם קצת מלח ומיץ לימון.
- חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים.
- מכינים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
- מחממים את השמן במחבת רחבה ומקפיצים במשך כ-5 דקות את לבבות הארטישוק עם השום, העגבניות ופלפל הצ'ילי.
- מוסיפים את הזיתים, קליפת הלימון, ומיץ הלימון, מלח ופלפל, ומערבבים.
- מוסיפים את הפסטה ומקפיצים עוד כ-3 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.
- עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג