מרכיבים

4 מנות

  • כ-10 לבבות ארטישוק טריים או קפואים
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה - רצוי פטוצ'יני
  • שמן זית
  • 6 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כוס עגבניות שרי חצויות
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי טרי חתוך דק
  • 3/4 כוס זיתים שחורים מגולענים
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בלבבות ארטישוק קפואים, חולטים אותם כ-5 במים רותחים. אם משתמשים בלבבות טריים, מרתיחים אותם כרבע שעה במים עם קצת מלח ומיץ לימון.
  2. חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים.
  3. מכינים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
  4. מחממים את השמן במחבת רחבה ומקפיצים במשך כ-5 דקות את לבבות הארטישוק עם השום, העגבניות ופלפל הצ'ילי.
  5. מוסיפים את הזיתים, קליפת הלימון, ומיץ הלימון, מלח ופלפל, ומערבבים.
  6. מוסיפים את הפסטה ומקפיצים עוד כ-3 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.