הממרח הזה כל כך טעים שאפילו לא חייבים להכניס אותו לסנדביץ'. כי בטטה זה כמו תפוח אדמה, אבל יותר טעים פי 500 אלף לפחות.

אבל אם אתם בכל זאת מתעקשים על לחם, הנה הצעת הגשה פשוטה: מורחים את הלחם בשכבה יפה של ממרח בטטה ומניחים מלמעלה פרוסות גבינת פטה – היא תיתן לכל הסיפור הזה מליחות נעימה, שתאזן את המתיקות של הבטטה. הממרח הולך מעולה גם עם גבינת שמנת (כי כל דבר הולך איתה נפלא) או גבינת עזים.

  • עוד מתכונים טעימים של אלונה אייזנברג - בבלוג שלה, "בלונים". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג.

מרכיבים

  • 1 בטטה גדולה
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 50 גרם חמאה
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים את הבטטה על רשת התנור ואופים 40-30 דקות, עד שהיא מתרככת (רצוי לשים מתחת לרשת תבנית, כדי שנוזלים שיופרשו מהבטטה לא ילכלכו את התנור).
  2. לאחר שהבטטה התקררה מעט מוציאים את תוכנה לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים לממרח אחיד באמצעות בלנדר מוט (אפשר להכין את הממרח גם במעבד מזון).
  3. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור. מומלץ לשלב את הממרח בכריך עם גבינת פטה עזים.