לפני כמה ימים ניצבתי מול שני תפוחים במטבח וחשבתי מה לעשות אתם. החלטתי לעשות ניסוי: לחתוך את התפוחים דק, לתבל בסוכר ובקינמון ולהפוך אותם לצ'יפס אפוי. לשמחתי הניסוי הצליח, ובגדול. קיבלתי ערימה של טבעות תפוחי עץ טעימות ובעלות פריכות מושלמת, שמתאימות לא רק כנשנוש, אלא גם לקישוט מנות אחרונות.
עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:
- צ'יפס בתנור עם פטנט: פחות קלוריות, יותר טעם
- חטיפי גבינה צהובה וגרעיני חמנייה
- חזה עוף שיישאר עסיסי - באחריות
מרכיבים
כמות שתמלא את תבנית התנור בשכבה אחת
- 3-2 תפוחי עץ (תפוחים אדמדמים יהיו טעימים יותר)
- כ-15 גרם חמאה מומסת
- 2-1.5 כפיות סוכר
- קורט קינמון (לא חובה – לדעתי הצ'יפס אפילו טעימים יותר בלי הקינמון)
- כלים: מברשת – רצוי מברשת שיער, ולא מפלסטיק או סיליקון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום נמוך מאוד - 100 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מוציאים מהתפוחים את הליבה באמצעות סכין קטנה וחדה או כלי המיועד לכך ("תפוחן").
- חותכים את התפוחים לפרוסות דקות ככל האפשר – באמצעות סכין, "מנדולינה" או מעבד מזון עם דיסקית פריסה.
- מניחים את הפרוסות זו לצד זו בתבנית, בשכבה אחת (את הפרוסות שמצדי התפוח מומלץ לאכול ולא לאפות, מפני שהן יתייבשו יותר מדי. תאמינו לי, ניסיתי).
- מברישים את הפרוסות בחמאה ובוזקים עליהן מעט סוכר לבן וקינמון.
- אופים שעתיים. אין צורך להפוך את הפרוסות בזמן האפייה.
- עם תום האפייה משאירים את הפרוסות בתנור הכבוי כרבע שעה, עד שהן הופכות לפריכות מאוד.