שנים רבות חיפשתי את המתכון הטעים ביותר לצ'יפס אפויים – ואני שמחה לבשר שמצאתי אותו סוף-סוף. מצד אחד המתכון הזה קל להכנה, ומצד שני הוא מנפק טוגנים שמנמנים, פריכים, שזופים היטב ומתובלים.
הפטנט להשגת הפריכות הוא השרייתם של תפוחי האדמה במים וייבושם היטב לפני האפייה. באפייה עצמה מתבלים את הצ'יפס בכמה כפות שמן, מלח ופלפל שחור – לא צריך יותר.
אני מזהירה: זה הולך להיות הלהיט הבא במטבח שלכם, אז כדאי לכם להכפיל את הכמויות.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- לחם דגנים עשיר עם ציפוי גרעינים יפהפה
- חזה עוף: ארבעה מתכונים מקוריים
- מתכונים דיאטטיים - לחצו כאן לרשימה המלאה
מרכיבים
- 3 תפוחי אדמה גדולים או כ-6 קטנים (במשקל כולל של כ-700 גרם), חתוכים לטריזים
- 5 כפות שמן קנולה
- מלח גס לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים את התנור (או טוסטר אובן) ל-250 מעלות.
- מניחים את טריזי תפוחי האדמה בקערה גדולה, ומכסים אותם במים חמים. משרים 30-10 דקות (אני יצקתי על תפוחי האדמה מי ברז ולאחר מכן מעט מים רותחים, והשריתי במשך כ-20 דקות).
- יוצקים 4 כפות שמן לתבנית אפייה ומנערים, כך שכל התבנית תהיה משומנת (אני ריפדתי אותה קודם בנייר אלומיניום)
- בוזקים בנדיבות על התבנית מלח גס ופלפל שחור גרוס.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים, ומייבשים אותם היטב עם מגבות נייר.
- מייבשים גם את הקערה שבה הושרו תפוחי האדמה, ומחזירים אותם אליה. יוצקים לקערה כף שמן ומערבבים.
- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית האפייה בשכבה אחת.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 5 דקות בתנור החם. מסירים את הנייר ואופים 20-15 דקות נוספות.
- מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את תפוחי האדמה לצדם השני. אופים עוד 20-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב-שחום.
- מגישים חם.