הפטנט להשגת הפריכות הוא השרייתם של תפוחי האדמה במים וייבושם היטב לפני האפייה. באפייה עצמה מתבלים את הצ'יפס בכמה כפות שמן, מלח ופלפל שחור – לא צריך יותר.
אני מזהירה: זה הולך להיות הלהיט הבא במטבח שלכם, אז כדאי לכם להכפיל את הכמויות.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- לחם דגנים עשיר עם ציפוי גרעינים יפהפה
- חזה עוף: ארבעה מתכונים מקוריים
- מתכונים דיאטטיים - לחצו כאן לרשימה המלאה
מרכיבים
- 3 תפוחי אדמה גדולים או כ-6 קטנים (במשקל כולל של כ-700 גרם), חתוכים לטריזים
- 5 כפות שמן קנולה
- מלח גס לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים את התנור (או טוסטר אובן) ל-250 מעלות.
- מניחים את טריזי תפוחי האדמה בקערה גדולה, ומכסים אותם במים חמים. משרים 30-10 דקות (אני יצקתי על תפוחי האדמה מי ברז ולאחר מכן מעט מים רותחים, והשריתי במשך כ-20 דקות).
- יוצקים 4 כפות שמן לתבנית אפייה ומנערים, כך שכל התבנית תהיה משומנת (אני ריפדתי אותה קודם בנייר אלומיניום)
- בוזקים בנדיבות על התבנית מלח גס ופלפל שחור גרוס.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים, ומייבשים אותם היטב עם מגבות נייר.
- מייבשים גם את הקערה שבה הושרו תפוחי האדמה, ומחזירים אותם אליה. יוצקים לקערה כף שמן ומערבבים.
- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית האפייה בשכבה אחת.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 5 דקות בתנור החם. מסירים את הנייר ואופים 20-15 דקות נוספות.
- מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את תפוחי האדמה לצדם השני. אופים עוד 20-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב-שחום.
- מגישים חם.