
שנתיים מאז שעוג'יליה פרצה לחיינו, חשבנו שאנחנו כבר יודעים עליה הכל – מהילדוּת בקורדובה שבארגנטינה ועד למעמדה הנוכחי ככוהנת האפייה הטבעונית ומלכת הנו"ן הסופית.
אבל חדי העין שצפו בשבועות האחרונים בסדרה "ויקי ואני" בערוץ 10, שמו לב לדמיון מטריד בין עוג'יליה לבין חמוטל, הטבחית של לשכת השרה ויקי זערור.
אז מה קורה פה? דמיון מקרי? קרבה משפחתית? משחקי עריכה? או שמא עוג'יליה פצחה בקריירת משחק? צפו בסרטון ותחליטו (ועל הדרך גם תלמדו איך להכין ספינג' מושלמים).
>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית שבסרטון? הנה המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל + 1/2 2 כפיות אבקת אפייה)
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר דמררה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כוס (240 מ"ל) סילאן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחים
- 1 כוס (240 מ"ל) תה חזק
- 3/4 כוס (75 גרם) אגוזי פקאן
- 6 תמרים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
לציפוי ולקישוט
- כ-1/4 כוס סילאן
- חופן אגוזי פקאן
- תמר
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
2.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל + 1/2 2 כפיות אבקת אפייה)
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כוס (240 מ"ל) סירופ מייפל טהור
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחים
- 1 כפית גדושה אבקת קפה נמס מומסת ב-1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
- 3/4 כוס (75 גרם) אגוזי מלך או אגוזי פקאן
להברשה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
2.
מרכיבים
250 גרם שוקולד
- 1 כוס (140 גרם) אבקת קקאו
- 1/2 כוס (100 גרם) שמן קוקוס בכבישה קרה
- 1/4 כוס (80 גרם) סירופ אגבה או סירופ מייפל
- קמצוץ מלח
- אפשרויות לתוספות (לא חובה): חמאת בוטנים, חמוציות, אוכמניות, שקדים או אגוזים קצוצים, שבבי קוקוס
אופן ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את אבקת הקקאו, שמן הקוקוס וסירופ האגבה. מערבבים היטב עם מטרפה עד שמתקבל קרם חלק לחלוטין, ללא גושים של קקאו.
2. יוצקים את הקרם בעזרת כפית לתבניות סיליקון או תבניות שוקולד או תבניות קרח (אם משתמשים בתבניות קרח יש לשמן אותן קודם).
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
עוגת ווֹאפִּי – עוגה לכלבים
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לעוגה
- 2 כוסות שיבולת שועל אינסטנט
- 1/2 כוס חמאת בוטנים – חשוב מאוד שתהיה טבעית לחלוטין וללא כל תוספות, אפילו לא סוכר
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 1/2 כוס פירה בטטה (עשוי מבטטה אחת קטנה, קלופה, חתוכה ומבושלת)
- 2 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
- 1/4 1 כוס מים
- אפשרות: 1 כפית סודה לשתייה (אם רוצים עוגה קצת יותר גבוהה)
לציפוי
- 1/2 כוס אורז לבן
- 1/4 כוס שמן קוקוס
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מרכיבים
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
למילוי הפרג
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב שקדים (רצוי חלב שקדים ביתי)
- 1/2 2 כפות (50 גרם) ממרח שקדים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- גרידה ומיץ מ-1/2 לימון
- 3/4 1 כוסות (180 גרם) פרג טחון טרי
- 1/4 1 כוסות (120 גרם) שקדים טחונים
לבצק
- 100 גרם אבקת סוכר
- 5 כפות (100 גרם) ממרח שקדים
- 3 כפות רסק תפוחים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
לקרמל
- 3 כפות מים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 3 כפות חלב שקדים
אופן ההכנה
מילוי הפרג
1.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
16 חטיפי חלבון במשקל 50 גרם (כל אחד מהם מכיל כ-8 גרם חלבון)
- 1/2 1 כוסות שיבולת שועל, שלמה או מהירה
- 3/4 כוס שקדים טבעיים
- 1/3 כוס אגוזי לוז טבעיים
- 1/3 כוס אגוזי ברזיל טבעיים
- 1/4 כוס פצפוצי קינואה (להשיג בחנויות טבע)
- 1/4 כוס חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר
- 1/4 כוס זרעי חמנייה
- 3/4 כוס חמאת בוטנים או חמאת שקדים
- 1/3 כוס סירופ מייפל טבעי
- 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק
אופן ההכנה
1. שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2.
מרכיבים
צנצנת גדולה - כ-500 גרם
- 2 כוסות שיבולת שועל מהירה
- 1/4 כוס שקדים טבעיים
- 1/4 כוס אגוזי פקאן
- 1/4 כוס אגוזי ברזיל
- אפשרות: 1/4 כוס פצפוצי קינואה או פצפוצי אורז
- 1 כפית קינמון טחון
- קמצוץ מלח
- 1/3 כוס חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר
- 1/3 כוס סילאן
אפשרות לתוספות
- 1/4 כוס צימוקים
- 1/4 כוס חמוציות או גוג'י ברי
- 1/4 כוס שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו
- 150 גרם עוגיות לוטוס
- 2 כפות ממרח לוטוס
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 פחית (400 גרם) קרם קוקוס
- 1/2 1 כוסות (כ-350 גרם) גבינת סויה
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה
1. משרים את אגוזי הקשיו במשך שעה במים רותחים. מסננים.
2. טוחנים יחד במעבד המזון את עוגיות הלוטוס וממרח הלוטוס לעיסה דביקה ואחידה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. משטחים בה את העיסה ומהדקים. מכניסים

אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.
הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:
אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)
עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???
בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.
וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!
שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!