אם יש לכם חרדת נטישה, אל תכינו את חטיפי הגבינה האלה - הם ייעלמו לפני שאפילו יספיקו להתקרר. המתכון אמור להספיק להכנת כ-110 חטיפים בגודל 5X3.5 ס"מ.
מרכיבים
לבצק
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח (או כמות זהה של קמח רגיל2 + כפיות אבקת אפייה)
- 1 כפית מלח
- 150 גרם גבינה צהובה, מסוג אחד או יותר, מגוררת דק (למשל, תערובת של צ'דר ופרמזן)
- 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
- 200 גרם חמאה, מעט קרה (שהוצאה מהמקרר אבל לא התרככה לגמרי לטמפרטורת החדר)
- 2 חלמונים
להברשה
- 2 חלבונים, טרופים קלות
לזרייה
- כ־100 גרם גרעיני חמנייה קלופים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מדפנות הקערה.
- מקמחים קלות משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-3 גושים שווים (כך יהיה קל יותר לעבוד עם הבצק).
- מרדדים גוש בצק אחד לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו מלבנים בגודל 3.5X5 ס"מ או עיגולים בקוטר 4-3 ס"מ.
- מעבירים את הריבועים או העיגולים לתבנית, מורחים בחלבונים הטרופים ומפזרים מעט גרעיני חמנייה.
- אופים כ-16 דקות, עד שהחטיפים מזהיבים. מגישים מיד.