אם יש לכם חרדת נטישה, אל תכינו את חטיפי הגבינה האלה - הם ייעלמו לפני שאפילו יספיקו להתקרר. המתכון אמור להספיק להכנת כ-110 חטיפים בגודל 5X3.5 ס"מ.

מרכיבים

לבצק

  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח (או כמות זהה של קמח רגיל‭2 +‬ כפיות אבקת אפייה)
  • 1 כפית מלח
  • 150 גרם גבינה צהובה, מסוג אחד או יותר, מגוררת דק (למשל, תערובת של צ'דר ופרמזן)
  • 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 200 גרם חמאה, מעט קרה (שהוצאה מהמקרר אבל לא התרככה לגמרי לטמפרטורת החדר)
  • 2 חלמונים

להברשה

  • 2 חלבונים, טרופים קלות

לזרייה

  • כ־100 גרם גרעיני חמנייה קלופים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  2. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מדפנות הקערה.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-3 גושים שווים (כך יהיה קל יותר לעבוד עם הבצק).
  4. מרדדים גוש בצק אחד לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו מלבנים בגודל 3.5X5 ס"מ או עיגולים בקוטר 4-3 ס"מ.
  5. מעבירים את הריבועים או העיגולים לתבנית, מורחים בחלבונים הטרופים ומפזרים מעט גרעיני חמנייה.
  6. אופים כ-16 דקות, עד שהחטיפים מזהיבים. מגישים מיד.