עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:
- צ'יפס בתנור עם פטנט: פחות קלוריות, יותר טעם
- חטיפי גבינה צהובה וגרעיני חמנייה
- חזה עוף שיישאר עסיסי - באחריות
מרכיבים
כמות שתמלא את תבנית התנור בשכבה אחת
- 3-2 תפוחי עץ (תפוחים אדמדמים יהיו טעימים יותר)
- כ-15 גרם חמאה מומסת
- 2-1.5 כפיות סוכר
- קורט קינמון (לא חובה – לדעתי הצ'יפס אפילו טעימים יותר בלי הקינמון)
- כלים: מברשת – רצוי מברשת שיער, ולא מפלסטיק או סיליקון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום נמוך מאוד - 100 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מוציאים מהתפוחים את הליבה באמצעות סכין קטנה וחדה או כלי המיועד לכך ("תפוחן").
- חותכים את התפוחים לפרוסות דקות ככל האפשר – באמצעות סכין, "מנדולינה" או מעבד מזון עם דיסקית פריסה.
- מניחים את הפרוסות זו לצד זו בתבנית, בשכבה אחת (את הפרוסות שמצדי התפוח מומלץ לאכול ולא לאפות, מפני שהן יתייבשו יותר מדי. תאמינו לי, ניסיתי).
- מברישים את הפרוסות בחמאה ובוזקים עליהן מעט סוכר לבן וקינמון.
- אופים שעתיים. אין צורך להפוך את הפרוסות בזמן האפייה.
- עם תום האפייה משאירים את הפרוסות בתנור הכבוי כרבע שעה, עד שהן הופכות לפריכות מאוד.