המנה שלפנכם היא שילוב נכון לארוחה שלמה ומאוזנת, המורכבת מפחמימות (תפוחי אדמה), חלבונים (בשר) וירקות (חסות) , המוכיחה שאפשר להכין את האוכל שנחשב הכי טעים באופן שיהיה גם איכותי וגם לא משמין.

עוד רעיונות לארוחות בריאות ודיאטטיות :

המרכיבים (ל-4 מנות, 547 למנה)

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים למקלות ארוכים בעובי 1 ס"מ, ספוגים לייבוש בנייר סופג
  • 1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
  • 2 כפות שמן תירס
  • 800 גרם בשר בקר טחון דל שומן (או בשר מעורב המכיל 80% בקר ו-20% הודו אדום)
  • 1 בצל בינוני, קלוף ומגורר בפומפייה, סחוט מנוזלים
  • מלח, פלפל שחור

להגשה

  • 2 עגבניות קטנות
  • 2 בצלים קטנים, קלופים ופרוסים דק
  • 1/2 כוס עלי חסה שטופים
  • מעט מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח

ההכנה

1. הציפס: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), מומלץ למצב טורבו (איוורור). מרפדים תבנית שטוחה ורחבה בנייר אפייה.

2. מניחים את מקלות תפוחי האדמה בקערה. מתבלים במלח ומטפטפים מעל את השמן. מערבבים היטב. מפזרים את הצ'יפס בשכבה אחת על התבנית וצולים בתנור החם עד השחמה.

3. ההמבורגר: בינתיים, מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל, המלח והפלפל. מכינים 4 קציצות בקוטר 10 ס"מ. מחממים מחבת טפלון עבה לחום גבוה מאוד וצולים את הקציצות 3 דקות מכל צד או עד למידה הרצויה.

4. ההגשה: מסדרים 4 צלחות עם פרוסות עגבנייה ובצל. מוציאים את ההמבורגר מהמחבת ומניחים מלמעלה. מניחים לצד ההמבורגר צ'יפס ועלי חסה ומגישים מיד.

>> לכל המתכונים הדיאטטים

>> כמה קלוריות יש באוכל שלכם? בדקו במחשבון התזונה הגדול