האם מותר לאכול תפוחי אדמה בדיאטה? הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מסבירה כי למרות מה שמקובל לחשוב, אם מכיניםאותם ללא שמן ומגישים ברוטב דל שומן, תפוחי אדמה אינם משמינים, לעומת זאת, הם משביעים ומשפיעים לטובה על מצב הרוח. השילוב עם יוגורט משלים ארוחה מאוזנת המכילה חלבון ופחמימה.
עוד מתכונים דיאטטים :>>המבורגר צמחוני וצ'יפס דיאטטי
>>לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור
>>לזניה פטריות דיאטטיתהמרכיבים (ל-4 מנות, 240 קלוריות למנה)
- 4 תפוחי אדמה במשקל 250 גרם כ"א, שטופים
- לרוטב הגבינה
- 50 גרם גבינה בולגרית עזים או צאן
- 1 כוס יוגורט עזים
- 1/4 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח (רצוי מלח ים)
- 1 כפית עלעלי טימין קצוצים
- 1 כף עירית קצוצה דק
- פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
לרוטב עשבי התיבול
- 1 כוס יוגורט דל שומן
- 1 שן שום גדולה, קלופה וכתושה
- 6 גבעולי שמיר, קצוצים
- 4 עלי ריחן, קצוצים
- 2 כלי סלרי, קצוצים
- 4 כפות שמן זית איכותי
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומיניום. מניחים על רשת הצלייה של התנור וצולים כשעה, עד שהם רכים במרכזם.
2. רוטב הגבינה: מפוררים את הגבינה לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים ומאחסנים במקרר כשעה, למיזוג הטעמים.
3. רוטב עשבי התיבול: מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מכסים ומאחסנים במקרר כשעה.
4. ההגשה: מניחים את תפוחי האדמה על הצלחת. פותחים את רדיד האלומיניום וחורצים במרכז צורת איקס בסכין, עד למרכזם. יוצקים מלמעלה כף גדושה מאחד הרטבים לפי בחירה. מגישים מיד.
>> איך מבריאים מתכון אהוב?
>> כמה קלוריות יש באוכל שלכם? בדקו במחשבון התזונה הגדול