עוף ופירה הם אחת המנות האהובות ביותר על ילדים ומבוגרים. המנה שלפניכם היא גרסה בריאה למנה הקלאסית: העוף צלוי בתנור,ללא שמן, הפירה עשוי מבטטות מתקתקות, ולצידם מוגשת שעועית ירוקה.
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מסבירה כי השעועית הירוקה עשירה מאוד בסיבים תזונתיים התורמים להפעלת מערכת העיכול. כמו כן, היא עשירה בכלורופיל, בטא קרוטין ולוטאין – 3 פיגמנטים שמגנים על הגוף מנזקי החמצון ומונעים אנמיה.
>> שניצלונים עסיסיים ללא טיגון
>> שעועית ירוקה בעגבניות ושקדים במיקרוגל
המרכיבים (ל-4 מנות, 460 קלוריות למנה)
- 28 תרמילי שעועית ירוקה
- 8 שוקיים, ללא העור
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- מעט תבלין שום מיובש טחון
- 800 גרם בטטות דקות קלופות
- מיץ מ-1 לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית עלעלי טימין טריים
- פלפל שחור טחון טרי
ההכנה:
1. השעועית: מביאים סיר עם מים לרתיחה. ממליחים קלות. מוסיפים את השעועית ומבשלים כמה דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים וחוצים לאורכם.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. העוף: מניחים את השוקיים בתבנית, מתבלים אותן מכל הצדדים במלח, בפלפל השחור, בפפריקה המתוקה ובשום הטחון. צולים 30 דקות, עד שהשוקיים זהובות ועשויות.
4. פירה הבטטות: שמים את הבטטות בסיר ומכסים במים, ממליחים את המים בכפית שטוחה של מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהבטטות רכות מאוד. מסננים אך שומרים את מי הבישול. מעבירים את הבטטות לקערה ומועכים אותן למחית, מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, הטימין, המלח והפלפל ואם יש צורך מעט מנוזלי הבישול, ומערבבים היטב כך שתיווצר מחית חלקה ואחידה.
5. מסדרים במרכזן של 4 צלחות הגשה גדולות תלוליות של פירה הבטטות. מניחים לצד הפירה מהשעועית ו-2 שוקי עוף לכל מנה. מגישים.