ט"ו בשבט הוא חגם של גידולי ארץ ישראל, החג שבו כולנו מגלים כל פעם מחדש את הפירות היבשים. על שאלת בריאותם של הפירות היבשים דובר כבר: אמנם יש בהם כמות נכבדה של ברזל, סידן, אשלגן, נתרן, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון, אך גם למטבע הזה יש גם צד שני: הם עתירי קלוריות (פי חמישה בערך מפרי טרי) וחומרי הצבע והשימור עלולים להוביל לנפיחות, גזים ושלשולים.
עוד בהבראת מתכונים :>> עוגת שוקולד במיקרוגל ב-8 דקות
תמר במקום סוכר
פירות יבשים אורגנים שאינם מכילים את התוספים הללו הם תמרי מג'הול טבעיים שאינם מבריקים, אגוזים, שקדים וגרעינים שאינם קלויים. במתכון הבא נחגוג עם תמרי מג'הול - תמרים עסיסיים ובשרניים היוצרים - בלישת אצבעות קצרה - בצק אחיד המאחד לתוכו תוספות שונות. אין צורך לקלפם שכן קליפתם דקה ואינה מפריעה. חבל על הטרחה.
ראשית, נשתמש בתמרים כבסיס עסיסי ומתוק לכדורי תמרים ושוקולד עם פירורי ביסקוויטים. אני לא מנסה להתעלות על גרסת הילדות של "ילדים מבשלים" אלא להציע חלופה דלת שומן, עם מתיקות תמרים טבעית ומתונה בגרסת פרווה ללא מרגרינה, המתאימה במיוחד לטבעונים ולרגישים לחלב. כמובן שאפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או להחליף את השוקולד בכף טחינה גולמית או חמאת בוטנים טבעית. למבוגרים ולמי שמחפש חטיפי אנרגיה טבעיים ככל האפשר אני מציעה כדורי אגוזים, גרעינים ותמרים. מדובר בממתק מזין עם טעמים מורכבים, המאושש ומחדש אנרגיות. אני נוהגת להכין אותו כ"מתנת חדר לידה" יוצאת דופן ובריאה יותר מבונבוניירות ופרחים. לכדורים אלו אפשר להוסיף גם כמה משמשים אורגנים קצוצים או שקדים ואגוזי לוז או פקאן (לא קלויים כמובן). אני מוסיפה להם זרעי צ'יה שיש בהם רמה גבוהה של אומגה 3, ואפשר גם להחביא בו את פירות גוג'י קצוצים דק (עוד סופר-פוד עמוס ויטמין C אך דל בטעם) וכל פרי יבש אורגני שצבעו ומרקמו צריך עידוד ותמיכה.כדורי תמרים ושוקולד מריר
מרכיבים (ל-10 יח')
- 5 ביסקוויטים שוקו (פתי-בר חום)
- 4 תמרי מג'הול בשרנים
- 20 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
- 1 כפית שבבי קוקוס
יבש
הוראות הכנה:
1. מפוררים את הביסקוויטים באצבעות או בפולסים במעבד מזון.
2. נפטרים מחרצנים וחלקים לא אכילים בתמרים ומועכים אותם לתוך פירורי הביסקוויטים בתנועות לישה.
3. ממיסים את השוקולד ומוסיפים לתערובת, לשים לבצק אחיד ויוצרים 10 כדורים.
4. מגלגלים את הכדורים בקוקוס.
כדורי אגוזים, גרעינים ותמרים
מרכיבים (ל-32 יח'):
- 3 כפות גרעיני חמנייה קלופים לא קלויים
- 3 כפות אגוזי מלך לא קלויים
- 10 תמרי מג'הול בשרניים
- ¼ כפית קליפת תפוז מגוררת
- 2 כפות יין לבן/ מים
- 1 כפית זרעי צ'יה (לא חובה, אפשר שומשום)
- 2 כפיות קוקוס יבש
הוראות הכנה:
1. קוצצים במעבד מזון את הגרעינים והאגוזים לכדי פיסות קטנות. שימו לב שלא לטחון לאבקה.
2. נפטרים מחרצנים וחלקים לא אכילים בתמרים ומוסיפים את התמרים למעבד המזון עם המים או היין הלבן ,קליפת התפוז וזרעי הצ'יה. מעבדים ליצירת בצק.
2. יוצרים 32 כדורים קטנטנים ומגלגלים אותם בקוקוס לציפוי.
גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא
>>לכל המתכונים של הבראת מתכונים