אולי בזכות מחאת הקוטג' דאשתקד, ואולי בשל העובדה שקניית גבינות אינה צעד רגיל ואטומטי במשק הבית שלנו, אני מגיבה תמיד באותה צורה למראה קוטג' או כל גבינה אחרת העומדת ללא דורש יותר מיומיים שלושה: מנצלת אותה מיד, שלא חס וחלילה נאלץ לזרוק אותה לפח. וכך, בצעד קטן של חסכנות יצירתית, נולדים מזונות חדשים במטבח.
לפניכם מתכון של לחמניות גבינה שמוכנות תוך 20 דקות, אהוב על ילדים ומבוגרים, קל מאוד להכנה - ומלכלך רק קערה וכף.
עוד בהבראת מתכונים :
- לחם מקמח מלא מוכן בשעה
- עוף קריספי ללא טיגון
שבלולי פיצה מקמח מלא עוגת שוקולד ב-8 דקות במיקרוגל שניצלונים לא טיגון
"מנקים" את המקרר
אתם מוזמנים להשתמש בכל שאריות הגבינות הקשות שבמקרר, כל עוד הן לא עבשות. גם אם יש לכם רק חצי קוטג' וחצי שמנת חמוצה או גבינה לבנה זה טעים, ואפילו גבינה או קוטג' בטעמים כמו זיתים, שום שמיר וכדומה. אני משאירה את אחוזי השומן במתכון להחלטתכם: אם אתם רוצים, אפשר להכין את הלחמניות מגבינת שמנת 30% או מקוטג' 5%, ואפשר גם לוותר על תוספת הגבינה הקשה המגוררת או להשתמש בגבינה צהובה 9%.
יש להתאים את כמות המלח לסוג הגבינות המשמשות להכנת הבצק. לדוגמה, האם ידעתם שקוטג' הוא מלך הנתרן של הגבינות הרכות? כמובן שניתן להגדיל את כמות המלח במתכון אך איני ממליצה להפחיתו מ ½ כפית, אחרת הלחמניות עלולות לצאת תפלות. שימו שמן זית במקום חמאה, הוא בריא ומחמיא מאוד לטעמים. כדי לחסוך בכלים לשטיפה ושאלות על נפח הכוס המשמשת לאפייה אני ממליצה על טריק ישן אך בטוח: מדדו את הקמח במיכל הריק של הקוטג'.את הלחמניות אפשר לאפות כמות שהן, או לקשטן לפי מה שיש בהישג יד - שומשום, קצח, גרעיני דלעת קלופים, גרעיני חמניות קלופים, אגוזים או זיתים פרוסים וכמובן שאפשר להכניס את הקישוטים גם לתוך הבצק.
לחמניות קוטג'
מרכיבים
- 1 קוטג'
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות יוגורט
- 2 כפות גבינת מוצרלה קשה מגוררת
- ½ כפית מלח
- 1 מיכל הקוטג' הריק עם קמח מלא (1 כוס קמח מלא, 250 מ"ל)
- 1 כפית אבקת אפייה
- חופן גרעיני דלעת או חמניות, קצח או שומשום לקישוט
הוראות הכנה
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החומרים הנוזליים והגבינה המגוררת, מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לבצק רך.
3. מרטיבים את הידיים במים ויוצרים כ-15 כדורים בקוטר 7 ס"מ, מניחים במרחק מה אלא מאלו על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים קישוטים ומהדקים מעט עם האצבע.
4. אופים 20 דקות עד שתופח, מתייצב ומזהיב.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא
>> לכל המתכונים בהבראת מתכונים