הגדרה מספר 30 בתשבץ מספר 1730 של שילה הרשושנים, שהתפרסם ב-28.01.2011 במוסף "שבעה ימים" של "ידיעות אחרונות", נוסחה באופן הבא: מין מאכל העשוי מביצה מבושלת עם עגבניות, בצל ופלפלים.

למתקשים, התשובה היא - שקשוקה.
לשילה הרשושנים - זו לא שקשוקה.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:

ריזוטו במיקרוגל: בלי פלצנות, אבל עם המון טעם

פאדג' שוקולד ניו יורקי: שילוב מושלם של טעם ומרקם

מקלות לחם עם אגוזים ומרווה: ליווי נהדר לגבינות וממרחים

ההתעסקות עם שקשוקה עולה לי בדמים ובאולקוס מרוב עצבים. כמו הפנאטים של החומוס המקורי של אבו זיבי ואבו אמו, אני אותו דבר בשקשוקה. כשאני אוכל אותה אני רוצה לקבל שקשוקה ולא שום גרסה אחרת הסוטה מן המקור.

שלא תבינו אותי לא נכון, אין לי בעיה עם שינויים במתכונים ווריאציות אישיות כאלה או אחרות, אבל כשנוגעים במשהו כל כך בסיסי כל המוסיף גורע - אחרי הכל, תראו לי אחד שירצה לנגב חומוס אסלי מאפונת גינה ריחנית.
ידידתי ע', ג'ינג'ית חמת מזג וברוכת כישרונות, התפארה בפני שהיא מכינה שקשוקה מעולה. לא רציתי להעליב, אבל אמרתי לה שאני מסופק אם היא בכלל יודעת איזה תבלינים יש לשים בשקשוקה - והיא נעלבה! אך למרות זאת היא הזמינה אותי לביתה לארוחה על טהרת השקשוקה.
כבר בשלב ההכנות חשכו עיני כשראיתי אותה חותכת פלפלים צהובים, גמבה ובצל. ספרתי עד עשר בשלוש שפות כדי להירגע, אבל זה לא עזר. המצב החריף כשראיתי אותה פורסת את השום לפרוסות דקות. סיננתי מתחת לשפם שאת הדבר הזה אני לא אוכל - והיא שוב נעלבה!
שני ביסים מתערובת העגבניות, הפלפלים,הביצים והבצל הספיקו לי כדי לסכם את ערב השקשוקה ולהסביר לה שהיא עשתה תבשיל כלשהו, טעים ככל שיהיה, אבל שקשוקה זה לא - והיא נעלבה בשלישית וביקשה ממני לעזוב את ביתה!
את השקשוקה שלי אני אוכל אצל סבתי ורק אצלה, ולכל המצקצקים שאי אפשר להתחרות ביד של סבתא - אתם צודקים!
אבל תנסו, מבטיח שלא תתאכזבו ...

מוקדש באהבה רבה לסבתא סינה.

השקשוקה של סבתא סינה

מחממים כ-4 כפות שמן במחבת על אש בינונית.

מוסיפים 1/2 כף פפריקה חריפה וכ-1/2 פלפל ירוק חריף פרוס.

מוסיפים גם קצת מים, 3 כפות עגבניות מגורדות בפומפייה וכף יפה של רסק עגבניות.

מתבלים במלח וב-1/2 כף שום, ומוסיפים כ-1/4 כוס מים, לסמיכות הרצויה.

מבשלים כ-7 דקות.

שוב מוסיפים כ-1/4 כוס מים, לסמיכות הרצויה.

מבשלים 7-6 דקות נוספות.

מוסיפים קצת מים, כמון וכרוויה (קימל טחון).

מבשלים 2 דקות נוספות.

מוסיפים 4 ביצים, ומורידים מהאש כשחלמוני הביצים עדיין רכים.