בלי לעמוד 20 דקות ליד הכיריים. ריזוטו במיקרוגל (צילום: ילנה ויינברג)
בלי לעמוד 20 דקות ליד הכיריים. ריזוטו במיקרוגל (צילום: ילנה ויינברג)

מה יותר נורא מחשק עז למשהו טעים וגילוי מצמרר שבלון הגז נגמר? בעיני, רק חשק עז למשהו טעים, בלון גז גמור ו-הפסקת חשמל. פעם, הייתי מזמינה פיצה ונהנית מתחושת ההשתוללות הפראית שנוצרת מתערובת של גבינה מותכת וקורט בזבוז. היום בהיתי בעצב בבטטות ובדלורית שהבטחתי להן כי אכין מהן מרק, והחלטתי כי כל עוד יש חשמל בבית, אין לפזול לעבר המגנטים שעל המקרר.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מתכוני דלעת: בסלט, ממולאת ואפילו בריבה

פאדג' שוקולד ניו יורקי: שילוב מושלם של טעם ומרקם

מקלות לחם עם אגוזים ומרווה: ליווי נהדר לגבינות וממרחים

לעומתי, הקלמנטינות נראו בשיאן - כמו שמשות קטנות מלאות שמחה ותחושה חגיגית בגלל השנה האזרחית החדשה שהתקרבה בצעדי ענק. נראה שזה החלק הרוסי שבי שמקשר ביניהן לבין הדבר הזה שקורה פעם בשנה ונקרא באופן שגוי לחלוטין "הסילבסטר". ככל הידוע לי, אפילו בישראל עדיין מסתובבים רוסים רבים שסבורים כי אין שולחן חג בלי ואזה מקריסטל מלאה בקלמנטינות לקינוח.

המחשבות על החג גרמו לי להתגעגע לשלג אמיתי וכבד, כזה שעשוי מפתיתים לבנים שאפשר לחפון ולזרוק על אחרים - בדיוק כמו ריזוטו, שגם הוא כבד ולבן וגם אותו אפשר לזרוק על אחרים (אם הוא לא יצא משהו, כמובן). "ריזוטו במיקרו?" ישר נזעק מישהו. ואני אומרת: "ברור שכן!" מדובר באופציה מעולה לחסרי גז, סבלנות ורצון לעמוד 20 דקות ליד הכיריים בלי יכולת לזוז.

מרכיבים (2 מנות)

1 בטטה גדולה

1/2 דלורית

1 קלמנטינה עסיסית

4-3 עלי מרווה קצוצים

2 כפות שמן זית

קורט קינמון ו/או פלפל אנגלי (לא חייבים)

1 כוס אורז לריזוטו או לסושי (גם אורז רגיל יתאים, אבל המרקם יהיה יבש יותר)

חופן גרעיני דלעת קלופים

פתיתי צ'ילי לפי הטעם

2-1 כפות חמאה

גבינת פרמזן מגוררת

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

1. חותכים את הבטטה ואת הדלורית לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ. מניחים בקערה.

2. מגרדים את קליפת הקלמנטינה לתוך הקערה. סוחטים את הקלמנטינה ומוסיפים גם את המיץ לקערה.

3. מוסיפים לקערה את עלי המרווה, שמן הזית, הקינמון, הפלפל האנגלי, מלח ופלפל שחור. מערבבים עד שהקוביות מצופות היטב. מניחים בצד לרבע שעה.

4. מחממים תנור ל-250 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

5. מפזרים את קוביות הירקות בתבנית יחד עם המיץ שבקערה. שומרים את הקערה בצד.

6. אופים במשך כחצי שעה, עד שהקוביות רכות ובעלות מעטה פריך. מוציאים את התבנית אך לא מכבים את התנור.

7. שוטפים את האורז ומעבירים לקערה עם דפנות גבוהות המתאימה למיקרוגל. מוסיפים כוס מים ומכניסים למיקרוגל. כדאי לשים את הקערה על צלחת, כי לאורז יש נטייה לגלוש. מבשלים בעוצמה מלאה במשך 9-8 דקות.

8. מוציאים בזהירות את האורז מהמיקרוגל, מאווררים אותו עם מזלג ומוסיפים מים בהתאם לצורך. מחזירים למיקרוגל ומבשלים 5-4 דקות נוספות.

9. בינתיים, שמים את גרעיני הדלעת בקערה שבה עירבבנו את הירקות לפני כן, ומערבבים אותם עם מלח ופתיתי צ'ילי. מפזרים את הגרעינים בתבנית וקולים אותם 4-3 דקות, עד שהם מתנפחים.

10. כשהאורז מוכן, מתבלים אותו במלח ובחמאה. מוסיפים את קוביות הירקות ופרמזן לפי הטעם. מפזרים גרעיני דלעת ומגישים חם.