כן, פשטות קונה אותי, אני מהרהרת לעצמי בעודי נוגסת במקלון לחם ארוך המשובץ באגוזים טחונים ובמרווה. כמה שזה טעים - מסוג המטעמים של "הכינותי מראש" שיכולים להכניס טעם לכל אירוע.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

המתכון פורסם בשנת 1998 במגזין האמריקאי "בון אפטיט", ועם השנים הכנסתי בו כמה שינויים. לפני שניגש לעבודה, הנה כמה הערות וטיפים שיעזרו לכם להכין את המקלונים:

  • המתכון כולל בצק מקדים, שיש להכינו לילה לפני האפייה או לפחות כמה שעות לפניה. את הבצק המקדים מוסיפים לאחר מכן לבצק עם שאר המרכיבים. אם הכנתם את הבצק המקדים בשעות הבוקר, הכינו את הבצק ואפו אותו בשעות אחר הצהריים של אותו יום.
  • הבצק הסופי רך, נעים למגע ונוח לעבודה. הוא מותיר את קערת המיקסר נקייה לגמרי, כך שאפשר להתפיח אותו בתוכה (אין צורך לשמן את הקערה) – וכך חסכתם שימוש בקערה נוספת.
  • אפשר להקנות למקלונים צורה מיוחדת באמצעות סלסול הקצה, יצירת קשר או קליעתם לצמה. הקפידו שהקשר יהיה דק, כי אחרת הבצק באזור זה יהיה פחות פריך אחרי האפייה.
  • המקלונים תופחים בזמן האפייה הקצרה, ולכן רצוי לרווח אותם ולאפות בשני סבבים - בשתי תבניות נפרדות.
  • התיבול מדויק. אל תתפתו למרוח את המקלונים בציפוי נוסף.
  • אם אגוזי המלך שלכם אוחסנו במקפיא במשך כמה שבועות (או חודשים) כדאי לרענן אותם לפני השימוש: שטפו במי ברז וסננו היטב; הניחו במחבת יבשה (ללא שמן) וקלו דקות ספורות תוך בחישה. התוצאה תהיה אגוזים טעימים יותר.

מרכיבים (21 מקלונים ארוכים)

לבצק המקדים
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים

לבצק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • חופן עלי מרווה טריים
  • 1 כף מים חמימים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/2 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) אגוזי מלך טחונים
  • 1/4 כוס חלב חמים
  • 1 כפית מלח דק

אופן ההכנה

הבצק המקדים
  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק המקדים.
  2. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר ל-7-6 שעות.

הבצק
  1. יוצקים את שמן הזית למחבת קטנה ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם תוך בחישה כ-7 דקות, עד שהם הופכים לפריכים. מצננים ומסננים את העלים מהשמן (שומרים את השמן בצד לשימוש בהמשך המתכון). קוצצים.
  2. מערבבים בקערה קטנה כף מים חמימים עם 1/2 כפית שמרים. מערבבים היטב ומניחים ל-10 דקות, כדי שהשמרים יימסו לחלוטין (אחרת הם לא יתפחו).
  3. מעבירים את תערובת השמרים והמים לקערת מיקסר או לקערה לערבוב ידני.
  4. מוסיפים לקערה 2 כוסות קמח, את האגוזים הטחונים, החלב והמלח ומערבבים קצרות.
  5. מוסיפים לקערה את המרווה, שמן הזית והבצק המקדים.
  6. לשים כ-4 דקות, עד שמתקבל בצק חלק. יוצרים מהבצק כדור, ומשאירים אותו בקערה. מכסים ומתפיחים כשעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. לשים מעט את הבצק התפוח בתוך הקערה. מכסים ומניחים ל-15 דקות.
  8. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  9. מקמחים קלות משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק (כדאי להשתמש במשטח סיליקון כי אז לא נחוצה תוספת קמח). לשים מעט עד לקבלת בצק חלק.
  10. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
  11. מחלקים את אחד השלישים ל-7 חלקים שווים.
  12. מגלגלים כל אחד משבעת החלקים הקטנים לחבל באורך של כ-30 ס"מ, ומניחים בתבנית האפייה. משאירים רווחים בין החבלים, כי הם יתפחו בזמן האפייה. אם רוצים, אפשר לעצב את החבלים באמצעות יצירת קשרים או קליעה לצמות.
  13. חוזרים על החלוקה והגלגול עם שליש נוסף של הבצק. מניחים בתבנית 4-3 חבלים, ואת השאר בתבנית השנייה.
  14. מתפיחים 10 דקות.
  15. אופים כ-15 דקות, עד שמקלוני הלחם זהובים היטב ופריכים. מניחים את המקלונים על רשת עד שהם מצטננים לחלוטין.
  16. בזמן שהמקלות נאפים מחלקים ומגלגלים את יתרת הבצק, ומניחים בתבנית השנייה. מכניסים לתנור כשהוא מתפנה.
  17. המקלונים יישמרו ימים אחדים בלבד בכלי אטום. אפשר לשמור אותם במקפיא במשך שבועיים ולחמם אותם לפני ההגשה.

טיפים

  • כדי להעניק למקלות טעם וגוון אחרים, אפשר להשתמש באגוזי לוז במקום באגוזי מלך.
  • אם המקלונים מאבדים מעט מפריכותם באחסון, אפשר לשים אותם כמה דקות בטוסטר אובן שחומם ל-150 מעלות או בתנור כבוי וחם. לאחר מכת החום הקצרה הם יהיו כמו חדשים.