הגדרה מספר 30 בתשבץ מספר 1730 של שילה הרשושנים, שהתפרסם ב-28.01.2011 במוסף "שבעה ימים" של "ידיעות אחרונות", נוסחה באופן הבא: מין מאכל העשוי מביצה מבושלת עם עגבניות, בצל ופלפלים.
● ריזוטו במיקרוגל: בלי פלצנות, אבל עם המון טעם
● פאדג' שוקולד ניו יורקי: שילוב מושלם של טעם ומרקם
● מקלות לחם עם אגוזים ומרווה: ליווי נהדר לגבינות וממרחים
ההתעסקות עם שקשוקה עולה לי בדמים ובאולקוס מרוב עצבים. כמו הפנאטים של החומוס המקורי של אבו זיבי ואבו אמו, אני אותו דבר בשקשוקה. כשאני אוכל אותה אני רוצה לקבל שקשוקה ולא שום גרסה אחרת הסוטה מן המקור.
מוקדש באהבה רבה לסבתא סינה.
השקשוקה של סבתא סינה
מחממים כ-4 כפות שמן במחבת על אש בינונית.
מוסיפים 1/2 כף פפריקה חריפה וכ-1/2 פלפל ירוק חריף פרוס.
מוסיפים גם קצת מים, 3 כפות עגבניות מגורדות בפומפייה וכף יפה של רסק עגבניות.
מתבלים במלח וב-1/2 כף שום, ומוסיפים כ-1/4 כוס מים, לסמיכות הרצויה.
מבשלים כ-7 דקות.
שוב מוסיפים כ-1/4 כוס מים, לסמיכות הרצויה.
מבשלים 7-6 דקות נוספות.
מוסיפים קצת מים, כמון וכרוויה (קימל טחון).
מבשלים 2 דקות נוספות.
מוסיפים 4 ביצים, ומורידים מהאש כשחלמוני הביצים עדיין רכים.