חטיפי גבינה טעימים להפליא וקלים להכנה, שבזכות הפרג יוכלו להשתלב היטב גם במשלוחי מנות לפורים.
עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:
- מטראפלס ואלפחורס יוצא טראלפחורס: כדורי ריבת חלב עשירים
- צ'יפס תפוחי עץ: במקום חטיף תעשייתי
- חטיפי תפוחי אדמה ופרמזן: קטנים וממכרים
מרכיבים (כ120- עוגיות)
לבצק
- 200 גרם גבינת צ'דר מגוררת (אפשר להשתמש גם בגבינות אחרות, כמו קשקבל, פרמזן גרוייר ואפילו גבינה צהובה רגילה)
- 4 1/2 כוסות 630) גרם) קמח
- 4 חלמונים
- 1 כפית מלח
- 400 גרם חמאה או 200 גרם חמאה + 200 גרם מרגרינה בטעם חמאה (שימוש במרגרינה במקום בחמאה יתרום לפריכות המאפים)
- 1/4 כוס מים (רצוי מינרליים)
- 1 ביצה טרופה
- 1/2 כוס פרג
- 1/2 כוס זרעוני שומשום
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
- שמים במכל מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בהפסקות ")פולסים(" עד לקבלת בצק אחיד. הקפידו לעבד כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע בפריכות של העוגיות.
- מוציאים את הבצק ויוצרים ממנו 4 גלילים. עוטפים בפלסטיק נצמד ומאחסנים במקפיא למשך חצי שעה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מברישים את גלילי הבצק בביצה הטרופה. שמים את הפרג, השומשום והגבינה בכלי שיכול להכיל את הגלילים ומערבבים. מגלגלים את הגלילים בתערובת, כך שיצופו מכל צדיהם.
- חותכים כל גליל לפרוסות בעובי 3-2 מ"מ ומניחים בשכיבה בתבנית.
- אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
- מצננים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה עד 4 ימים.