חטיפי גבינה טעימים להפליא וקלים להכנה, שבזכות הפרג יוכלו להשתלב היטב גם במשלוחי מנות לפורים.

 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

מרכיבים (כ‭120-‬ עוגיות)

 

לבצק

  • 200 גרם גבינת צ'דר מגוררת (אפשר להשתמש גם בגבינות אחרות, כמו קשקבל, פרמזן גרוייר ואפילו גבינה צהובה רגילה)
  • ‭4 1/2‬ כוסות ‭630)‬ גרם) קמח
  • 4 חלמונים
  • 1 כפית מלח
  • 400 גרם חמאה או 200 גרם חמאה + 200 גרם מרגרינה בטעם חמאה (שימוש במרגרינה במקום בחמאה יתרום לפריכות המאפים)
  • ‭1/4‬ כוס מים (רצוי מינרליים)

 

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • ‭1/2‬ כוס פרג
  • ‭1/2‬ כוס זרעוני שומשום
  • ‭1/2‬ כוס גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. שמים במכל מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בהפסקות ‭")‬פולסים‭("‬ עד לקבלת בצק אחיד. הקפידו לעבד כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע בפריכות של העוגיות.
  2. מוציאים את הבצק ויוצרים ממנו 4 גלילים. עוטפים בפלסטיק נצמד ומאחסנים במקפיא למשך חצי שעה.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מברישים את גלילי הבצק בביצה הטרופה. שמים את הפרג, השומשום והגבינה בכלי שיכול להכיל את הגלילים ומערבבים. מגלגלים את הגלילים בתערובת, כך שיצופו מכל צדיהם.
  5. חותכים כל גליל לפרוסות בעובי ‭3-2‬ מ"מ ומניחים בשכיבה בתבנית.
  6. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
  7. מצננים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה עד 4 ימים.