חטיפים מפנקים של קרם תפוחי אדמה ופרמזן, עם ציפוי פירורי פנקו פריכים. ההכנה מהירה ופשוטה, האפייה יכולה להתבצע גם בטוסטר אובן – והתוצאה פשוט ממכרת. אבל לפני שאתם מתחילים - אזהרה: הפירה העשיר שעליו מתבססים החטיפים כל כך טעים, שאתם עלולים לטרוף אותו כמו שהוא, לפני שתספיקו להכין את הכדורים. אז תשתדלו להתאפק.

עוד מתכונים של חני הראל:

מרכיבים (כ-30 חטיפים קטנים)

  • 470-450 גרם (כ-1/4 2 כוסות) תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 30 גרם חמאה
  • קורט מלח (כ-1/8 כפית)
  • קורט פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כף חלב
  • 1/3 כוס (40 גרם) גבינת פרמזן מגוררת

לציפוי
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים - נמכרים ברוב רשתות השיווק)

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהם מתרככים.
  2. מסננים את תפוחי האדמה מהמים. מחזירים לסיר ומבשלים כ-2 דקות תוך ערבוב, כדי לייבש אותם מעט.
  3. מועכים את תפוחי האדמה בתוך הסיר באמצעות מזלג או ממחה.
  4. מוסיפים את החמאה, המלח והפלפל, ומערבבים.
  5. מוסיפים את החלב וגבינת הפרמזן, ומערבבים עד שמתקבלת מחית חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  6. מחממים תנור או טוסטר אובן ל-200-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית.
  7. שוברים את הביצה לתוך קערה בינונית, וטורפים עם 2-1 כפיות מים.
  8. שמים את פירורי הפנקו בקערה בינונית ומתבלים במלח ובפלפל.
  9. נוטלים כפית (15 גרם) מהמחית, מגלגלים לכדור באמצעות הידיים ומניחים בצלחת. חוזרים על הפעולה עם יתרת המחית.
  10. טובלים כל כדור בביצה, מגלגלים בפירורים ומניחים בתבנית.
  11. אופים 13-10 דקות.
  12. מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את הכדורים בזהירות עם כף.
  13. אופים 13-10 דקות נוספות, עד שהכדורים מזהיבים היטב והופכים לפריכים.
  14. מניחים לחטיפים להתקרר כמה דקות, כדי שיתייצבו, ומגישים. אפשר גם להגישם בטמפרטורת החדר.

טיפים

  • אל תוותרו על שימוש בפנקו – התוצאה תהיה פריכה יותר מזו שתתקבל עם פירורי לחם רגילים.
  • כדאי להכפיל כמויות – החטיפים האלה נעלמים במהירות. הכמות שבמתכון מתאימה לתבנית של טוסטר אובן גדול, וכמות כפולה תמלא תבנית של תנור אפייה.
  • נשארו חטיפים? שמרו אותם בקופסה במקרר, ולפני ההגשה אפו אותם כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות. החטיפים יישמרו בקירור 4-3 ימים.