מרכיבים (24 לחמניות)

  • 1/2 5 כוסות (770 גרם) קמח
  • 1/3 עד 1/2 כוס (100-70 גרם) סוכר (לפי מידת המתיקות הרצויה)
  • 1/2 1 כפיות (4.5 גרם) שמרים יבשים או 1/4 קוביית שמרים טריים
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 1 כוסות מים
  • 60 גרם חמאה לבצק + 30 גרם חמאה מומסת להברשת הבצק
  • 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, טרופות

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה עם כף חלב

אופן ההכנה

  1. מנפים את הקמח (לא להתעצל, זה ישפר את מרקם הבצק).
  2. מערבבים בקערה 5 כוסות קמח, את הסוכר, השמרים והמלח.
  3. מחממים את המים בסיר קטן (לא צריך להביא לרתיחה). מורידים מהאש, מוסיפים 60 גרם חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין. מצננים עד שהמים נעימים למגע.
  4. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את תערובת הקמח ותערובת המים והחמאה. לשים מעט, ולאחר שהחומרים מתאחדים מוסיפים את הביצים.
  5. ממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח עד שהוא מגיע למרקם הנכון.
  6. יוצרים מהבצק כדור ומניחים אותו בקערה משומנת קלות. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  8. לשים מעט את הבצק ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. כל חלק ישקול קרוב ל-400 גרם.
  9. מקמחים קלות את משטח העבודה. משטחים עם היד את כל אחד מחלקי הבצק, ומרדדים אותו לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
  10. מברישים את עיגולי הבצק בחמאה המומסת (רצוי להשתמש במברשת עם שערות ולא במברשת סיליקון או פלסטיק - נסו ותראו את ההבדל).
  11. חותכים כל עיגול ל-8 חלקים שווים, כמו שפורסים עוגה. קיבלנו 8 פרוסות משולשות.
  12. מגלגלים במהודק כל משולש - מצדו הרחב לכיוון הקודקוד. מעגלים מעט לצורת סהרון. מניחים את הסהרונים בתבניות (כל תבנית תספיק ל-12 סהרונים).
  13. מתפיחים במשך כ-40 דקות.
  14. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  15. רגע לפני האפייה מברישים כל סהרון בביצה הטרופה.
  16. אופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות היטב.