מרכיבים (24 לחמניות)
- 1/2 5 כוסות (770 גרם) קמח
- 1/3 עד 1/2 כוס (100-70 גרם) סוכר (לפי מידת המתיקות הרצויה)
- 1/2 1 כפיות (4.5 גרם) שמרים יבשים או 1/4 קוביית שמרים טריים
- 1 כפית מלח
- 1/3 1 כוסות מים
- 60 גרם חמאה לבצק + 30 גרם חמאה מומסת להברשת הבצק
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, טרופות
לציפוי
- 1 ביצה טרופה עם כף חלב
אופן ההכנה
- מנפים את הקמח (לא להתעצל, זה ישפר את מרקם הבצק).
- מערבבים בקערה 5 כוסות קמח, את הסוכר, השמרים והמלח.
- מחממים את המים בסיר קטן (לא צריך להביא לרתיחה). מורידים מהאש, מוסיפים 60 גרם חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין. מצננים עד שהמים נעימים למגע.
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את תערובת הקמח ותערובת המים והחמאה. לשים מעט, ולאחר שהחומרים מתאחדים מוסיפים את הביצים.
- ממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח עד שהוא מגיע למרקם הנכון.
- יוצרים מהבצק כדור ומניחים אותו בקערה משומנת קלות. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- לשים מעט את הבצק ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. כל חלק ישקול קרוב ל-400 גרם.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. משטחים עם היד את כל אחד מחלקי הבצק, ומרדדים אותו לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
- מברישים את עיגולי הבצק בחמאה המומסת (רצוי להשתמש במברשת עם שערות ולא במברשת סיליקון או פלסטיק - נסו ותראו את ההבדל).
- חותכים כל עיגול ל-8 חלקים שווים, כמו שפורסים עוגה. קיבלנו 8 פרוסות משולשות.
- מגלגלים במהודק כל משולש - מצדו הרחב לכיוון הקודקוד. מעגלים מעט לצורת סהרון. מניחים את הסהרונים בתבניות (כל תבנית תספיק ל-12 סהרונים).
- מתפיחים במשך כ-40 דקות.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- רגע לפני האפייה מברישים כל סהרון בביצה הטרופה.
- אופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות היטב.
- מתכונים נוספים של חני הראל
– בבלוג שלה, "לימון וג'ינג'ר"