עוד מתכונים של חני הראל:
- צ'יפס בתנור עם פטנט: פחות קלוריות, יותר טעם
- רוגלך קטנים עם טעם גדול
- לחמניות רכות ומתוקות: זהירות, זה ממכר!
מרכיבים (כ-30 חטיפים קטנים)
- 470-450 גרם (כ-1/4 2 כוסות) תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 30 גרם חמאה
- קורט מלח (כ-1/8 כפית)
- קורט פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כף חלב
- 1/3 כוס (40 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
לציפוי
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים - נמכרים ברוב רשתות השיווק)
אופן ההכנה
- ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים. מחזירים לסיר ומבשלים כ-2 דקות תוך ערבוב, כדי לייבש אותם מעט.
- מועכים את תפוחי האדמה בתוך הסיר באמצעות מזלג או ממחה.
- מוסיפים את החמאה, המלח והפלפל, ומערבבים.
- מוסיפים את החלב וגבינת הפרמזן, ומערבבים עד שמתקבלת מחית חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור או טוסטר אובן ל-200-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית.
- שוברים את הביצה לתוך קערה בינונית, וטורפים עם 2-1 כפיות מים.
- שמים את פירורי הפנקו בקערה בינונית ומתבלים במלח ובפלפל.
- נוטלים כפית (15 גרם) מהמחית, מגלגלים לכדור באמצעות הידיים ומניחים בצלחת. חוזרים על הפעולה עם יתרת המחית.
- טובלים כל כדור בביצה, מגלגלים בפירורים ומניחים בתבנית.
- אופים 13-10 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את הכדורים בזהירות עם כף.
- אופים 13-10 דקות נוספות, עד שהכדורים מזהיבים היטב והופכים לפריכים.
- מניחים לחטיפים להתקרר כמה דקות, כדי שיתייצבו, ומגישים. אפשר גם להגישם בטמפרטורת החדר.
טיפים
- אל תוותרו על שימוש בפנקו – התוצאה תהיה פריכה יותר מזו שתתקבל עם פירורי לחם רגילים.
- כדאי להכפיל כמויות – החטיפים האלה נעלמים במהירות. הכמות שבמתכון מתאימה לתבנית של טוסטר אובן גדול, וכמות כפולה תמלא תבנית של תנור אפייה.
- נשארו חטיפים? שמרו אותם בקופסה במקרר, ולפני ההגשה אפו אותם כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות. החטיפים יישמרו בקירור 4-3 ימים.