מרק צרפתי קלאסי, המכיל תפוחי אדמה, כרשה ומעט שמנת מתוקה. הטעם הנפלא לא אומר שצריך לעבוד הרבה: פשוט מבשלים את תפוחי האדמה והכרשה, טוחנים, מעבים במעט שמנת – והמרק מוכן.
עוד בערוץ האוכל:
- לחמניות מתקתקות ורכות: זהירות, זה ממכר!
- עכשיו בעונה: ממולאים ונזיד עם מנגולד
- חטיפי קציצות אפויים: מהיר וידידותי לילדים
מרכיבים
- 400 גרם תפוחי אדמה (כ-2 תפוחי אדמה גדולים)
- 3 כרשים (כ-300 גרם בסך הכל)
- 750 מ"ל (3 כוסות) מים
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס טרי
- 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) שמנת מתוקה (אפשר להשתמש בשמנת לבישול עם 15% שומן - המרק עדיין יהיה עשיר)
- לקישוט (לא חובה): צרור עירית קצוץ דק
אופן ההכנה
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות.
- שוטפים את הכרשים. חותכים ומשליכים את העלים הירוקים. פורסים דק ומשרים במים לניקוי. מסננים.
- שמים את תפוחי האדמה והכרשה בסיר בינוני (בנפח של כ-4 ליטר).
- מוסיפים את המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית במשך 20 דקות.
- מסירים את המרק מהכיריים, מניחים לו להתקרר מעט וטוחנים עם בלנדר ידני (או בלנדר רגיל) עד שמתקבלת מחית אחידה וחלקה – זה אמור לקחת כמה שניות.
- אם משתמשים בבלנדר רגיל, מחזירים את המרק לסיר. מוסיפים את השמנת המתוקה ומחממים – אבל לא מביאים לרתיחה.
- אם רוצים, מקשטים בעירית קצוצה בעת ההגשה.
טיפים
- המרק ניתן להקפאה. רצוי להקפיאו בקופסאות פלסיק (גם במנות אישיות) כי כך קל לשחרר אותו מהקופסה: מעבירים סביב השוליים סכן מריחה - ומשחררים ישר לתוך הסיר.
- בחימום חוזר של המרק יש לחמם אותו היטב, אך לא להרתיח.
גיוון
- במקום מים, אפשר להוסיף למרק ציר עוף.
- מתכונים נוספים של חני הראל
– בבלוג שלה, "לימון וג'ינג'ר"