מרק צרפתי קלאסי, המכיל תפוחי אדמה, כרשה ומעט שמנת מתוקה. הטעם הנפלא לא אומר שצריך לעבוד הרבה: פשוט מבשלים את תפוחי האדמה והכרשה, טוחנים, מעבים במעט שמנת – והמרק מוכן.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

מרכיבים

  • 400 גרם תפוחי אדמה (כ-2 תפוחי אדמה גדולים)
  • 3 כרשים (כ-300 גרם בסך הכל)
  • 750 מ"ל (3 כוסות) מים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) שמנת מתוקה (אפשר להשתמש בשמנת לבישול עם 15% שומן - המרק עדיין יהיה עשיר)
  • לקישוט (לא חובה): צרור עירית קצוץ דק

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות.
  2. שוטפים את הכרשים. חותכים ומשליכים את העלים הירוקים. פורסים דק ומשרים במים לניקוי. מסננים.
  3. שמים את תפוחי האדמה והכרשה בסיר בינוני (בנפח של כ-4 ליטר).
  4. מוסיפים את המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית במשך 20 דקות.
  6. מסירים את המרק מהכיריים, מניחים לו להתקרר מעט וטוחנים עם בלנדר ידני (או בלנדר רגיל) עד שמתקבלת מחית אחידה וחלקה – זה אמור לקחת כמה שניות.
  7. אם משתמשים בבלנדר רגיל, מחזירים את המרק לסיר. מוסיפים את השמנת המתוקה ומחממים – אבל לא מביאים לרתיחה.
  8. אם רוצים, מקשטים בעירית קצוצה בעת ההגשה.

 

טיפים

  • המרק ניתן להקפאה. רצוי להקפיאו בקופסאות פלסיק (גם במנות אישיות) כי כך קל לשחרר אותו מהקופסה: מעבירים סביב השוליים סכן מריחה - ומשחררים ישר לתוך הסיר.
  • בחימום חוזר של המרק יש לחמם אותו היטב, אך לא להרתיח.

 

גיוון

  • במקום מים, אפשר להוסיף למרק ציר עוף.