שלא במקרה כנראה, החליטו השנה חלק ממארגני פסטיבל העיצוב לחגוג את הקוסמופוליטיות של העיר ואת העובדה שמעצבים מרחבי העולם קובעים בה את משכנם. "אנחנו רוצים לנכס לנו שוב את אוצרותיה של לונדון", הצהיר המנכ"ל של חברת העיצוב הבריטית Established & Sons, "לחגוג את הבינלאומיות, היצירתיות, האקלקטיות וההומור ולהזכיר לכולם שלהיות חלק מלונדון הוא עדיין מקור גאווה". מן הדברים מהדהדות מן הסתם המהומות הקטלניות שהתלקחו בבירת אנגליה לאחרונה, והניסיון לשקם את יחסי האמון עם העיר. תחת הכותרת "My London" הזמינו חברי "אסטבלישד אנד סנס" מעצבים ואדריכלים להציג גרסה שלהם לעיר לונדון. את סדרת האירועים והמיצבים משיקה קבוצת ננדו היפנית, בתערוכה שמתקיימת בחללי התצוגה של החברה ומציגה אובייקטים ישנים יחד עם אובייקטים חדשים של החברה.
פסטיבל העיצוב, שמתקיים זו השנה ה-11, כולל השנה את שתי התערוכות המסחריות המרכזיות -"100% עיצוב" ו-"טנט לונדון" במזרח העיר, ולצידן עשרות אירועים, תערוכות ומיצבים בחללים המרכזיים שבעיר. האדריכל ג'ון פאוסון הגיע עם מיצב אופטי שנקרא "פרספקטיבות" בקתדרלת סנט פול; משרד האדריכלים של דיוויד צ'יפרפילד מציג את "שני קווים" במסגרת התערוכה "גודל+חומר"; והמעצבים יעל מר ושי אלקלעי מסטודיו Raw Edges מציגים במוזיאון הטבע מיצב הממחזר צגי מחשב ישנים.
במוזיאון ויקטוריה ואלברט (V&A) מתקיימים 12 מוקדי עיצוב, ובין השאר אפשר למצוא פסל עץ בקוטר 16 מטרים שיצרה האדריכלית אמנדה לוויט על מדרגות הכניסה המרכזית; מערכת מחברים עשויה פורצלן של המעצב הישראלי אייל בורשטיין מ-Beta tank; הכיסא "טביעת אצבע" של רון ארד שנוצק מחדש בברונזה ויוצג ברחבי העיר; בית קפה פופ-אפ שייפתח לרגל התערוכה "פוסט-מודרניזם" (שתיפתח ב-24 בספטמבר בוויקטוריה ואלברט); האחים בורולק מציגים את השטיח הענק "שדה טקסטיל" בגלריית רפאל, וברחבי המוזיאון יתקיימו סיורים אישיים שיצרו אישי תרבות כמו תום דיקסון, אנני לנוקס וג'ודי דנץ'.
והנה עוד 5 אטרקציות ששווה לנסות
1. תערוכה | אוסף מוזרויות Power of Making
אוצר דניאל צ'רני. ויקטוריה ואלברט. עד 2 בינואר 2012
דב עשוי בסריגת קרושה, רטייה לעין עשויה קרמיקה בסגנון דלפט, עוגות מעוטרות בתינוקות מעוררי חלחלה עשויים ממרציפן ועפרונות שחודיהם מעוצבים כאותיות אלפבית, ארון קבורה קלוע וקישוט אוונגרדי לראש שענדה פעם ליידי גאגא - הם רק חלק מהמוצגים בתערוכה שאצר צ'רני בשיתוף פעולה עם מועצת הקראפט הבריטית. יותר מ-100 מוצגים ומגוון של מיומנויות עשייה מסורתיות נמצאות כאן, וגם אם חלקן נראות כמו גיבוב של מוזרויות, הן ללא ספק יגרמו לנו להצר על אובדן המיומנויות והמלאכות בחברה שבה אנו חיים היום.
2. מתחם |גאווה מקומית
משולש העיצוב של מתחם Shoreditch במזרח לונדון כולל 30 חנויות, גלריות ותערוכות ומאכלס את הגלריה של מגזין העיצוב המקוון DEZEEN. המגזין, שזה זמן רב לא מסתפק בתפקידו כמתעד עיצוב אלא מתפקד גם כמחולל בעולם העיצוב, פותח גלריה ניסיונית למשך חודש. היא תישאר פתוחה גם כאשר הפסטיבל ייגמר, אז יתחילו שבוע האופנה ויריד האמנות FRIEZE. כאן תמצאו עבודות של 30 מעצבים ואדריכלים צעירים ומבטיחים שהוצגו לאחרונה בדזין, ובהם הישראלית סיון רויז, בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר: פרויקט הגמר המרהיב שלה, שהוצג לפני חודשיים בלבד, שבה את תשומת לבם של רבים בעולם העיצוב המקומי - ועתה גם הבינלאומי.
3. מופע | הפצ'ה קוצ'ה
הפצ'ה קוצ'ה הלונדוני יתרחש ביום שישי, 23 בספטמבר, ובו משתתף בין השאר המעצב-אדריכל עומר ארבל (לכתבה על עומר ארבל לחצו כאן).
4. סיור רכוב | למיטיבי לכת מעוצבים
במשך כל ימי הפסטיבל מתקיימים בעיר סיורי אופניים בשיתוף חברת Tokyobike. בכל יום מדריך אחר לוקח קבוצה של מכורים לעיצוב לסיור בן שלוש שעות בתערוכות העיצוב הטובות ביותר בעיר ובאירועים השונים. הסיור כולל ארוחת צהריים מעוצבת. כדאי להקדים ולהירשם, או לנסות ולהתחנן, משום שבכל סיור משתתפים 10 רוכבים בלבד.
5. גלריה |ליבי סלרס
האוצרת הכישרונית, שבשנים האחרונות פתחה תערוכות גרילה בחללים אלטרנטיביים, פתחה השבוע גלריה חדשה וקבועה עם תערוכה מסקרנת של צמד המעצבים האיטלקים Formafantsma (לכתבה על פורמה פנטזמה לחצו כאן). לא כדאי להחמיץ.
ועוד אחד - ברגע האחרון:
בקומה הרביעית של בניין חברת Bloomberg מוצג המיצב "Waste Not, Want It" שיצרו דוד אמר, עמי דרך ודב גנשרוא. מדובר בפינת ישיבה מוקפת בשדה פרחים, המורכב ממאווררים משומשים של מחשבים. המאווררים משיבים רוח על דפי נייר, שעליהם צוירו פרחים בידי עובדי החברה ואנשים שונים שאליהם נשלח מייל ובו בקשה ותוכנה לציור הפרחים. 1,300 מוטות ברזל דקיקים נעים ברוח בשדה הזה.
לאתר פסטיבל שבוע העיצוב
למגזין העיצוב של מוזיאון העיצוב חולון