פרפה החלבה שלפניכם הוא אחד ממיני הקינוחים שאני שומרת לימים החמים באמת, כשמתחשק משהו מתוק וטעים, אך מבלי ייסורי המצפון המתלווים לאכילת גלידה עתירת קלוריות.

עוד קינוחים לא מושחתים

>> עוגת טחינה וסילאן

>> עוגת גבינה ופירות יער

>> עוגיות טחינה בריאות

ניתן להכין את המתכון עם כל סוגי החלבה. אני בחרתי להכינו עם חלבה ללא סוכר, וכך לשלוט היטב בכמות הסוכר במתכון. החלבה אמנם נחשבת לבריאה עקב בסיס הטחינה שלה, אך קחו בחשבון את הרכבה הקלורי וצירכו ממנה במתינות.

החומרים (ל-10 מנות, 120 קלוריות למנה)

  • כלים: תבנית אינגליש קייק אחת או 10 כוסות קטנות אישיות

  • 140 גרם חלבה ללא סוכר
  • 1 גביע יוגורט טבעי 1.5% שומן
  • ½ קרטון ( 125 גר') שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפיות סילאן
  • 2-3 כפיות שברי אגוזים שונים ( פיסטוק, פקאן, מלך ) או שקדים

ההכנה

1. מכניסים את השמנת והיוגורט למיקסר להקצפה מהירה וקצרה, במשך דקה או שתיים.

2. מפוררים את החלבה בידיים לפירורים ומוסיפים לבלילה המוקצפת, יחד עם הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת סמיכה ומעט נוזלית. (היזהרו מהקצפת יתר, שכן השמנת לא אמורה להיות יציבה כמו קצפת רגילה. היא מתייצבת בהמשך בהקפאה).

3. שופכים את התערובת לתבנית אינגלישקייק או מחלקים אותה לעשר הכוסות הקטנות.

4. מקפיאים אותה למשך הלילה.

5. כאשר הפרפה קפוא מזליפים מעט סילאן, מפזרים את שברי האגוזים ומגישים.

  • סיון ורקר היא דיאטנית B.Sc ומדריכת כושר
  • לבלוג של אבירם פלג