אין זה מקרי שבחורף הגוף מבקש את המאכלים העשירים והדחוסים יותר, שכן הצורך להתחמם גורם לנו לצמצם את ההוצאה האנרגטית שלנו ולשמר אותה. רמת הסרוטונין יורדת באופן יחסי בחורף עקב שעות החשיכה המעטות. הורמון זה אחראי, בין השאר, גם למצב רוחנו והרגשת החיוניות. אבן הבניין של הורמון חיוני זה היא חומצת האמינו טריפטופן, שרמתה בדם נמוכה יחסית בהשוואה לחומצות האמינו האחרות.

עוד מתוקים דיאטטיים:

>> מאפינס בטטה ומייפל

>> מאפינס חמוציות ופיסטוקים

כשאנחנו אוכלים כמות גדולה של פחמימות ביחס לכמות חלבונים, הסיכוי שטריפטופן תצליח ליצור סרוטונין הוא גדול יותר. עם זאת, רובנו שואפים דווקא לצמצם בצריכת הפחמימות (בעיקר הריקות), ולשרוד את החורף ללא קילוגרמים מיותרים. בחירה קפדנית של קינוחים תקרב אותנו צעד נוסף למטרה.

איך נבחר קינוח חורפי ראוי?

העוגות הבחושות פופולריות תמיד, אך לחורף הן מתאימות באופן מיוחד עקב מרקמן הספוגי והעשיר ומתיקותן העדינה. עוגת הטחינה והסילאן שלפניכם נימוחה וטעימה כעוגות בחושות רבות, אך בעלת מרקם מעט דחוס יותר. היא שומרת על אוורירית ללא אותה תחושה של "היעלמות" בפה עוד לפני שהספקתם לשים לב.

הטחינה מהווה מקור לחומצות שומן שאינן רוויות ועל כן מומלצות בתפריט היומי. הטחינה היא מקור השומן העיקרי במתכון אך בניגוד לשמנים צמחיים אחרים אשר מרכיבים עוגות, טעמה מורגש בתוצאה הסופית באופן מובהק. מי שאינו חובב טחינה, מוזמן להחליפה בשמן קנולה בכמות זהה.

בנוסף, ניתן להוריד את כמות הביצים במתכון ולהוסיף במקומן עוד טחינה בכמות של עוד כ-2 כפות.

החומרים (16 פרוסות, 140 קלוריות לפרוסה)

(לתבנית קוגלהוף בקוטר 26 או לשתי תבניות אינגליש קייק)

  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס סילאן טבעי
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 2 ביצים
  • 1.5 כוסות קמח תופח
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9%
  • קורט מלח

ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערה מערבבים טחינה גולמית ( כפי שהיא, אין צורך לדלל במים) עם סילאן ושמנת חמוצה עד לבלילה חלקה בעלת צבע אחיד.

3. מוסיפים ביצה אחת וטורפים. חוזרים על אותה הפעולה עם הביצה השנייה.

4. מוסיפים סוכר חום, מלח, אגוז מוסקט וקמח תופח ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת כמעט לחלוטין.

5. יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור.

6. כאשר העוגה משחימה מלמעלה יש להכניס קיסם עד לעומק המקסימלי אליו מצליחים להגיע, ולוודא שהמלית אינה נוזלית ושנותרים פירורים לחים בלבד.

  • הכותבת היא דיאטנית B.Sc, מדריכת כושר, מעבירה סדנאות לניהול משקל ברשת מועדוני כושר לנשים Curves ומתמחה באפייה בריאה