כשמזג האוויר מתחיל להתקרר קצת, הדרישה בביתי למאפים חמימים גוברת. המתכון שלפניכם מתחיל בסיפור של אלתור: לפני כשנתיים התכוונתי להכין את אחת מהעוגות הבחושות האהובות עליי, וגיליתי שכמות הקמח שברשותי אינה מספיקה להכנת עוגה שלמה. פתחתי את המזווה וחיפשתי תחליף הולם לקמח החסר עד שנחו עיניי על שקית קינואה מלאה שעמדה לה בפינה. ברגע של תושייה החלטתי לעשות מעשה, ולהחליף את כמות הקמח החסרה בקינואה.
מספר ניסיונות עברו עד שהגעתי לכמות הקינואה המתאימה להכנת העוגה הנפלאה הזו, אך מדובר בתחליף שמעניק לעוגה רכות שונה, נימוחות נדירה וטעם שאוהבי הקינואה ישתגעו ממנו.
הקינואה מעלה את ערכה התזונתי של העוגה באופן משמעותי ומעבר לכך מעניקה שדרוג מעניין ואופי מיוחד לטעמה הנהדר. שימו לב: העוגה לא גבוהה מדי, אך תופחת כהלכה.
המרכיבים (16 מנות/ 80 קלוריות לפרוסה)
- כלים מיוחדים: תבנית קוגלהוף מסיליקון או תבנית אינגלישקייק
- 1 כוס קינואה מבושלת
- ½ כוס + 2 כפות קמח תופח
- 1/3 כוס שמן
- ½ כוס מים פושרים
- 2 ביצים
- 6 כפות דבש
- 1 כפית ציפורן טחון
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית פלפל אנגלי
- 1 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית ג'ינג'יר טחון
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות), ומשמנים את התבנית.
2. שמים את הביצים בקערה וממתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה את הדבש, השמן והמים.
3. מוסיפים לתערובת את הקמח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקינואה והמבושלת והתבלינים, ומערבבים עד לקבלת עיסה נוזלית עם מעט גושים.
5. יוצקים את את העיסה לתבנית, ואופים כ-45 דקות עד עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
6. מוציאים, מצננים ומגישים (לחובבי הקינמון: אפשר לפזר מעט אבקת קינמון מעל העוגה החמה).
- סיון ורקר היא דיאטנית B.Sc ומדריכת כושר
- לבלוג של אבירם פלג
>> עוד מתכונים דיאטטיים ובריאים במדור מתוק ולא מושחת