פסח הוא חג מאתגר ביותר לאוהבי הבישול והאפייה באשר הם. עבורי המשימה המעניינת ביותר היא מציאת קינוחים אשר בנוסף להיותם כשרים לחג, יהיו גם עשירים ומפנקים ובעלי ערך קלורי נסבל וכדאי - 130 קלוריות בלבד לעוגיה גדולה ומספקת.

__________________________________________________________________________________

עוד מתכונים לפסח בערוץ תזונה ודיאטה

>> בראוניז של פסח בצ'יק צ'אק

>> עוגת גבינה דיאטטית בטעם פינה קולדה

>> לביבות תפוחי אדמה דיאטטיות לפסח

_________________________________________________________________________________

עוגיות הלימון והשוקולד הלבן שלפניכם הן שילוב מנצח בין מרקם עדין ונימוח לבין טעם מיוחד המשלב חמצמצות ומתיקות עדינה. בהכנת העוגיות הללו חשוב מאוד להקפיד על סדר ערבוב החומרים. השוקולד הלבן אינו מכיל מוצקי קקאו ולכן רגיש יותר לחימום. השגיחו עליו בעת החימום במיקרוגל והקפידו על חימומים קצרצרים וערבובים לסירוגין כמוסבר.

בנוסף, זכרו כי העוגיות משתטחות ומתרחבות באפייה ולכן אם התוצאה המבוקשת היא עוגיות קטנות יש ליצור עיגולים קטנטנים לפני האפייה.

מתיקות העוגיות היא עדינה אך ניתן להעצימה על-ידי הוספת אבקת סוכר בכמות המומלצת.

מרכיבים (לכ-20 עוגיות גדולות, 130 קלוריות לעוגיה)

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • מיץ סחוט מ-1/2 לימון
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה.
  • 150 גרם שקדים טחונים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה
  • 1/2 שקית אבקת אפייה (כשרה לפסח)
  • ניתן להוסיף גם כ-50 גרם אבקת סוכר למתיקות עצימה יותר

ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מחממים את השוקולד הלבן במיקרוגל בפולסים קצרים של כ-15 שניות בכל פעם. יש להוציא את השוקולד מהמיקרוגל בין פולס לפולס ולערבבו ולהקפיד שלא יישרף.

3. מוסיפים אל השוקולד את מיץ הלימון ומערבבים היטב.

4. מוסיפים אל הבלילה את השמן והביצה ומערבבים עד ליצירת בלילה נוזלית.

5. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, השקדים הטחונים ואבקת הסוכר ומערבבים ליצירת בצק דביק מעט, אך נוח לעבודה.

6. יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים ברווחים של כ-3 אצבעות על תבנית מכוסה בנייר אפייה.

7. אופים כ-10-12 דקות עד שהעוגיות משתטחות ומשחימות מעט.

8. מוציאים את התבנית ומניחים לעוגיות להתייבש לחלוטין לפני ניתוקן מנייר האפייה.

  • סיון ורקר היא דיאטנית B.Sc ומדריכת כושר
  • לבלוג של אבירם פלג