כעת, משהסתיו כבר מבצבץ, זה הזמן המושלם לעשות היכרות עם הגריסים מהמדף במכולת, שכן מדובר בשעורה - דגן בריא וקל להכנה. אם תקפידו לקנות את השעורה הלא מעובדת (גריסים ולא גריסי פנינה) תרוויחו פחמימה עתירת יתרונות תזונתיים.
עוד בהבראת מתכונים
>> ללא בישול: מרק בריא בכוס ב-5 דקות
מרק העגבניות והגריסים שלפניכם הוא מרק מוקרם - לא בשמנת, אלא בשקדים. בזמן שטוחנים את המרק השקדים נטחנים ומקרימים, מבהירים ומסמיכים את המרק והופכים אותו למנה עשירה אך לא מכבידה, וללא שמנים רוויים מן החי כך שהיא מתאימה גם לטבעונים. מאחר ואני לא ממליצה על השימוש באבקת מרק תעשייתית, כדאי להקפיד להשתמש בעגבניות בשלות שלא שהו במקרר ופיתחו את טעמן ללא הפרעה. טעמן של העגבניות אינו דורש בדרך כלל חיזוק אך אם חסרה לכם אבקת המרק, ניתן להוסיף כפית של אבקת מרק ביתית. את הגריסים יש לבשל בנפרד מהעגבניות, אך לצורך קיצור הליכים עשו זאת במקביל. בישול בשני סירים המתאחדים לכדי סיר אחד ייתן תוצאה מושלמת - גריסים מבושלים כהלכה מצד אחד ומרק שטעמיו ומרקמו מדוייקים מצד שני. ניתן להחליף את השעורה באורז מלא, קינואה או גרעיני כוסמין.מרכיבים
- ½ כוס גריסים
- 1 בצל
- 1 גזר
- 1 כפית שמן זית
- 2 גבעולי סלרי עם העלים
- 2 שיני שום
- 1 ק"ג עגבניות בשלות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות שקדים קלופים
- ½ עד 1 כפית מלח (לפי הטעם)
- 3 כוסות ציר ירקות או מים
הוראות הכנה
1. מבשלים את הגריסים בשתי כוסות מים בסיר קטן, על אש בינונית לאחר הרתיחה, במשך 30 דקות.
2. חותכים את הבצל והגזר לקוביות ומחממים בסיר מרק עם שמן הזית עד ריכוך על להבה בינונית.
3. מוסיפים שום פרוס וגבעולי סלרי שלמים ומערבבים כדקה.
4. קולפים את העגבניות וחותכים לקוביות (או מגררים על פומפייה), מוסיפים לסיר ומאדים כרבע שעה.
5. מוסיפים לסיר העגבניות 3 כוסות ציר ירקות או מים, רסק עגבניות ושקדים ומבשלים במשך 30 דקות.
6. שולפים את גבעולי הסלרי וזורקים אותם, טוחנים את המרק לקרם חלק. מוסיפים את הגריסים המבושלים (עם מי הבישול שנותרו) והמלח ומבשלים 15 דקות נוספות.
גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא