מטבל גבינה כחולה עם מקלות סלרי מהווה דוגמה מצוינת למתכון שזקוק להבראה. המקור מבוסס על שמנת חמוצה, מיונז והמון גבינה כחולה. עם מטבל כזה, גם צרור עצום של גבעולי סלרי לא יצליח לאזן קלורית.

אם נבסס את המטבל על יוגורט במקום שמנת חמוצה, שמנת 9% במקום מיונז ומעט גבינה כחולה המשמשת כתבלין ולא כחומר גלם, אזי נוכל להטביל באופן חופשי הרבה יותר, ועם פחות יסורי מצפון.

עוד בהבראת מתכונים

>> קיש כרשה

>> לחמניות גבינה קלות

>> שבועות ללא חלב: פסטה בשמנת סויה

אני נוהגת לוותר על תוספת המלח ולהדגיש את הטעמים עם פלפל שחור שאני טוחנת במטחנה מעל המטבל. אם תאמצו את ההרגל לפלפל במקום להמליח, תוכלו להפחית את צריכת הנתרן ולקבל את כל הטוב שפלפל שחור מציע. אני ממליצה להשהות את המטבל לפחות 20 דקות במקרר ל"ספיגת טעמים".

והנה כמה עובדות שלא ידעתם על סלרי: ראשית, פעולת האכילה של גבעולי סלרי מוציאה יותר קלוריות מאשר הגבעול עצמו מכניס לגוף. שנית, ככל שהגבעולים בהירים יותר הם פחות סיביים ומרים אבל תכולת הברזל בהם גם נמוכה באופן יחסי לגבעולים הכהים. את העלים אפשר לשטוף היטב, להקפיא, ולשמור לשימוש עתידי במרקים ותבשילים.

מטבל גבינה כחולה

מרכיבים

  • כוס יוגורט טבעי (250 מ"ל)
  • 2 כפות שמנת חמוצה 9%
  • 1 כף (20 גרם) גבינה כחולה כלשהי (דנאבלו, רוקפור, גבינת עיזים עם עורקים ירוקים או כחולים)
  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה

1. מגררים את הגבינה על פומפייה דקה או מועכים עם מזלג אם היא רכה מדי.

2. מערבבים את הגבינה עם שאר החומרים, מכסים ושולחים ל"ספיגת טעמים" במקרר לכ-20 דקות.

3. מגישים עם גבעולי סלרי בהירים ולא סיביים, שטופים היטב.