המרכיבים (ל-4-6 מנות ראשונות)
- 3 כפות שמן
- 2 גבעולי כרשה, החלקים הלבנים בלבד, חתוכים לקטעים בעובי 1/2 ס"מ
- 4 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לקטעים בעובי 1/2 ס"מ
- 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1 כוס פטרוזיליה (או כוסברה או תערובת של השניים) קצוצה
- 1 כוס פצפוצי קינואה (להשיג בבתי טבע ובחלק מרשתות השיווק)
- 1/2 כוס קמח כוסמין מלא
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' על בסיס גבינת עזים 5% שומן (להשיג בבתי טבע)
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה על בסיס חלב עזים 5% שומן (להשיג בבתי טבע ובחלק מרשתות השיווק)
- 1 ביצה
- 2-3 כפות שקדים פרוסים
- כלים: תבנית בקוטר 22 ס"מ
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. יוצקים את השמן למחבת ומחממים, מוסיפים את הכרשה, הבצל, השום והפטרוזיליה ומטגנים כ-4 דקות, במהלכן מערבבים מדי פעם. מסירים מלהבת הכיריים.
3. שמים בקערה את פצפוצי הקינואה, קמח הכוסמין, המלח והפלפל, מוסיפים את הגבינה והביצה ומערבבים. מוסיפים את הירקות מהמחבת ומערבבים. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעיסה מתייצבת ומזהיבה. מפזרים מלמעלה את השקדים הפרוסים, ואופים 15 דקות נוספות עד להזהבה. מגישים חם.
>> מפשטידה ועד קינוח: מתכונים מקינואה