חמש דקות לאחר שהעוף נכנס לתנור התמלא הבית בריח מופלא. פלא שאף אחד לא התאפק, והעוף נזלל מיד עם תום הצלייה בלי סכין ומזלג?

אז רשמו מתכון מצוין לעוף בתנור, אבל קצת אחרת: רך, ריחני ושזוף, ועם פטנט קטן שמוסיף טעם מפתיע - שום שמסתתר מתחת לעור.

כדאי להשרות את העוף במשרה למשך לילה, או לפחות שעות אחדות לפני הצלייה.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

תבנית אובלית באורך של כ-35 ס"מ, או תבנית אחרת שתכיל את העוף בדיוק

  • 1 עוף שלם טרי במשקל של כ-2 ק"ג, עם העור
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית מלח גס

למשרה
  • 3 כפות חומץ יין לבן
  • 2 כפות יין לבן או מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 1 כפות כמון טחון
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. שוטפים את העוף ומייבשים אותו עם מגבות נייר.
  2. מערבבים את השום עם המלח הגס. מורחים את התערובת מתחת לעור העוף, ברווח שבינו לבין הבשר.
  3. מערבבים בקערית את מרכיבי המשרה.
  4. שמים את העוף בשקית ניילון ויוצקים עליו את המשרה. מעסים. סוגרים את השקית ומניחים במקרר ל-8-5 שעות.
  5. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או נייר אלומיניום.
  6. מוציאים את העוף מהשקית ושמים בתבנית. יוצקים את המשרה שנותרה בשקית לתוך קערית קטנה.
  7. צולים את העוף בתנור 15 דקות.
  8. מוציאים את העוף מהתנור, הופכים אותו ויוצקים עליו כמחצית מנוזלי ההשריה שבקערית. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות, וצולים את העוף 15 דקות נוספות.
  9. מוציאים את העוף מהתנור, הופכים אותו שוב ויוצקים עליו את יתרת הנוזלים שבקערית. באמצעות כף יוצקים עליו גם מהנוזלים שהצטברו בתבנית. מחזירים לתנור ואופים עוד 15 דקות.
  10. חוזרים עוד פעמיים על שלב 9 – בסך הכל נמשכת צליית העוף שעה ורבע. ב-15 דקות הצלייה האחרונות אפשר להעביר את התנור למצב טורבו.